Press "Enter" to skip to content

18. Zagreb Film Festival u online izdanju

Zagreb Film Festival održat će se od 8. do 15. studenog, no za razliku od prijašnjih godina, ove će se godine u potpunosti održati online s obzirom na stalni porast broja novozaraženih korona virusom, a s ciljem očuvanja zdravlja publike te festivalske ekipe. Tako će filmoljupci osamnaesti po redu Zagreb Film Festival moći pratiti putem platformi kinoeuropa.hr i croatian.film te putem službene web-stranice zff.hr.

Foto: zff.hr

„U svjetlu aktualne epidemiološke situacije odlučili smo cijeli festival održati na internetu i čuvati zdravlje publike te festivalske ekipe. Ove godine tako neće biti nekih događaja uživo koji dodatno oplemenjuju našu festivalsku priču, ali zato će biti onog najvažnijeg – sjajnih filmova sa svih strana svijeta, čiji je broj isti kao i lani. Oko stotinu filmova rasporedili smo u četiri natjecateljska programa – dugometražnu konkurenciju, međunarodnu kratkometražnu konkurenciju, konkurenciju domaćih kratkih filmova Kockice i program Ponovno s nama, dva popratna programa – Velikih 5 i Festivali pod reflektorom – te program festivala KinoKino, koji se ove godine održava pod kapom ZFF-a“, izjavio je direktor Zagreb Film Festivala, Boris T. Matić.

Foto: facebook.com/boris.t.matic

Filmovi iz Glavnog programa (dugometražni igrani filmovi i međunarodni kratkometražni filmovi), programa Ponovno s nama, kao i iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom bit će prikazani na platformi kinoeuropa.hr, dok će se natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice prikazivati na platformi croatian.film. Također, online će se održati i program INDUSTRIJA koji je namijenjen filmskim profesionalcima, ali i zainteresiranoj javnosti.

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine prikazivat će se već poznati filmovi kao što su laureata Venecije – srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića, poljski film Influencerica Magnusa von Horna te Otac Srdana Golubovića. Program Ponovno s nama među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona (Jeka), Radua Judea (Velika slova) te Danila Šerbedžije (Tereza37), dok nas u programu Velikih 5 očekuju ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija među kojima se ističu novi filmovi Christiana Petzolda (Undine), Gabrielea Muccina (Najljepše godine) te Rodriga Sorogoyena (Madre).

Filmovi će biti dostupni za gledanje u periodu od 24 sata, odnosno od 18:00 sati na dan početka prikazivanja pa do 18:00 sati idućeg dana, a mogu se gledati samo na teritoriju Republike Hrvatske.

Cijena ulaznice za pojedini film iznosi 26 kuna za dugometražne filmove iz natjecateljskog programa, programa Ponovno s nama te programa Velikih 5, dok za naslove iz programa KinoKino ulaznica iznosi 20 kuna. Kratkometražni filmovi iz međunarodnog programa, programa Kockica te programa Festivali pod reflektorom moći će se pogledati besplatno.

Više informacija o festivalu dostupno je na stranici zff.hr, a katalog festivala možete preuzeti ovdje.

Comments are closed.