Press "Enter" to skip to content

3 ‘last minute’ ideje za proslavu Nove godine u europskim prijestolnicama!

Ako ste kao i ja pa sve radite u zadnji tren onda vam je vjerojatno plan za Novu godinu još pod upitnikom. Ne brinite! Donosim vam mali vodič za put iz snova na lokacije koje će vas oboriti s nogu!

  1. London

Sigurno ste bar jednom u životu pomislili kako bi bilo provesti Novu godinu pod svjetlima vatrometa u jednom od najljepših gradova u Europi! Ovaj put bi se i moglo ostvariti jer sam našla odličan deal!

Direktan let iz Zagreba sa polaskom u 16:05 na staru godinu, ali za jako dobru cijenu od 150 eura. Putovanje će biti kratko, povratni let je rezerviran za 2. siječnja. Iako kratko, ne sumnjam da će zabave manjkati, a osim toga, svakako preporučujem posjet Tower Bridgeu, Westminster Abbey i naravno nezaobilaznoj Buckingham palači. Ne zaboravite i fotkanje kod Big Bena ili u poznatim crvenim govornicama!

2. Budimpešta

Budimpešta je po mom skromnom mišljenju jedan od najljepših gradova Europe, savršen spoj tradicije i modernog. Još jedna dobra stvar je to što nam je tako blizu pa sam za vas pronašla put autobusom za već od 188 kuna ako krenete 30. prosinca!

Ako se odlučite za Budimpeštu, prvo otiđite na budimsku stranu. Do nje je najlakše doći uspinjačom koja vas dovede na Várhegy, dio grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Na Vargehy-u se nalazi Budimski dvorac sa čijeg ćete vidikovca vidjeti kraljevski pejzaž ovog predivnog mađarskog grada na Dunavu. U blizini dvorca se nalazi i Matijaševa crkva te Ribarska tvrđava, ali ono što nikako ne smijete propustiti je vožnja Dunavom pri zalasku sunca. Zasluženo je dobila naziv ‘kraljica Dunava’, trust me!

3. Milano

Kako zvuči provesti Novu godinu u talijanskoj prijestolnici mode? Savršeno, zar ne? Pronašla sam povoljni povratni let koji trenutačno iznosi 192 eura. Pođete 31.12., a vratite se 2. siječnja. Kratko, ali slatko.

Lokacije koje ubrajam u ‘must visit’ su: Milanska katedrala, Bazilika sv. Ambrogia kao jedna od najstarijih crkava u Milanu, Modna četvrt, smještena u samom centru grada, a nakon što odradite šoping odmorite se u javnim gradskim vrtovima Indro Montanelli; unutar vrtova se također nalazi i Civilni muzej nacionalne povijesti umjetnosti. Ako ste više tip za klubove, onda su mjesta poput Cavalli ClubAlcatraza ili pak Armani Prive savršena za vas!

Comments are closed.