Press "Enter" to skip to content

RECEPT ZA SAVRŠENO KUHANO VINO

 

 

 

IZVOR:WORDPRESS

 

 

 

BOŽIĆNI ADVENT U VAŠEM DOMU

Koliko puta vam se dogodilo da čekate po dvadeset minuta na nekom štandu usred adventa u Zagrebu u redu za kuhano vino koje košta više od prosječnog gableca za ručak. Ne znamo za vas, ali nama se to previše puta dogodilo.

Odlučili ste ove godine da bi bilo dosta smrzavanja po hladnoći i plaćanja preskupog kuhanog vina koja na kraju baš i nisu očaravajuća. Ili možda doma radite božićni party i ne znate što bi poslužili gostima na stol. E pa mi imamo brzo i jednostavno rješenje za vas. Domaće kuhano vino koje pripremite uz svega par minuta sa par sastojaka. Oduševit će te sve svoje goste ili ukućane s vinom koje je možda i bolje na samom adventu.

IZVOR:MARTA NAKIĆ

SASTOJCI:

CRNO KUHANO VINO

3 L crnog vina (najbolje upotrijebiti koncentrat crnog kuhanog vina u tetrapaku)

2 dl vode

1 velika žlica cimeta

1/2 velike žlice vanili šećera

15 klinčića

limun

3-4 naranče

 

PRIPREMA:

U lonac za kuhanje ulijte 3 l vina i 2 dl vode. Lagano prokuhavajte na laganoj vatri. Iscijedite limun te sok dodajte u lonac zajedno sa cimetom, vanili šećerom i klinčićma. Kuhajte na laganoj vatri pet do sedam minuta. Prije posluživanja ponovno je potrebno zagrijati vino. Po vašoj želji dekorirajte čašu ili po vašem ukusu dodajte druge začine.

Naša je preporuka da narežete dvije kriške naranči i stavite u staklenu čašu.

 

SASTOJCI:

BIJELO KUHANO VINO

2 L bijelog kuhanog vina u tetrapaku

1 dl vode

1/2 velika žlica vanili šećera

1 velilka žlica cimeta

15 klinčića

limun

3-4 naranče

PRIPREMA:

U lonac dodajte 2 l vina i 1 dl vode lagano prokuhavajte na laganoj vatri te dodajte začine. Dekoracija jedna ploška naranče ili narančine kore za bolji okus ili kriška jabuke.

Uživajte u domaćem kuhanom vinu u toplini vašeg doma bez čekanja u redu ili smrzavanju na hladnoći.

Uživajte!

 

Comments are closed.