Press "Enter" to skip to content

7. BIJENALE SLIKARSTVA U ZAGREBU

Foto: Instagram: hdlu_hr
Foto: Instagram: hdlu_hr

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, u Meštrovićevom paviljonu, može se razgledati manifestacija od nacionalnog značaja – Bijenale slikarstva. Izložba je otvorena od 25. listopada 2023. do 26. siječnja 2024., kada će se dodijeliti i nagrade najistaknutijim ostvarenjima realizirane zahvalnošću privatnih donatora.

Ove se godine obilježava njezino sedmo izdanje, a cilj je manifestacije da predstavi generacije koje aktivno oblikuju hrvatsku slikarsku scenu. Osim toga, u okviru manifestacije  se ugošćuje i izložba inozemnih autora kojom se, prema konceptu gostujućeg kustosa, predstavlja presjek slikarske scene jednog europskog grada (2011/Berlin, 2013/Beč, 2015/Gdansk, 2017/Prag, 2019/Leipzig, 2021/Dublin). Na ovogodišnjem Bijenalu, hrvatska slikarska scena će se sučeliti s litvanskom kroz izložbu  Floating Identity: Between a Recognisable Image and Abstraction, prema koncepciji Remigijusa Venckusa.

Osim u Meštrovićevom paviljonu, dio programa izvodi se na još dvije lokacije. U prostoru Palače Vranyczany u Berislavićevoj ulici, gdje će u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba, biti predstavljena izložba ALUzija koja predstavlja selekciju slikarske produkcije završnih godina studija i alumnija ALU Zagreb. U galeriji Canvas može se pronaći izložba Flower market / Tržnica cvijeća, gdje će se predstavit dobitnik Grand prix nagrade 6. bijenala slikarstva Matko Vekić.

Posjetitelji će, osim izložbenog programa, moći sudjelovati u brojnim edukativnim, inkluzivnim i kreativnim programima kao što su vodstva kroz murale u javnim prostorima (VMD Park kneževa, KBC Zagreb – Rebro), vodstva za odrasle, stručna vodstva za djecu i mlade uz prateće edukativne knjižicelikovne radionice za sve uzraste.

Posebne pogodnosti, kada su u pitanju cijene, imat će studenti koji će uz predočenje studentske iksice ostvariti popust (4 EUR) na ulaznicu, što također vrijedi za umirovljenike i učenike, dok su redovne pojedinačne ulaznice po cijeni od 6 eura.

Foto: Instagram: hdlu_hr
Foto: Instagram: hdlu_hr

Comments are closed.