Press "Enter" to skip to content

72-godišnjak koji je prije godinu dana u Pakracu bacio bombu na djelatnike HEP-a, osuđen na 12 godina zatvora

Presudom Županijskog suda u Bjelovaru, 72-godišnjak koji je prije točno godinu dana u Pakracu bacio bombu na djelatnike Hrvatske elektroprivrede koji su mu došli isključiti struju, osuđen je na dvanaest godina zatvora.

Prema navodima Županijskog suda, 72-godišnji muškarac optužen je kako je skinuo osigurač s ručne bombe M75 te istu bacio istu na djelatnike HEP-a koji su zadobili ozljede eksplozijom. Optužen je za pokušaj trostrukog ubojstva te neovlašteno posjedovanje i upotrebu eksploziva.

Podsjetimo, prije točno godinu dana, tada 71-godišnji muškarac iz Pakraca na trojicu djelatnika HEP-a koji su mu došli obustaviti isporuku električne energije bacio je ručni eksploziv, a potom se zatvorio u kuću. U eksploziji su dva djelatnika zadobila teške tjelesne ozljede životne opasnosti te im je pružena hitna medicinska intervencija. Treći djelatnik zbog lakših ozljeda naknadno je zatražio liječničku pomoć. Detonacija je uzrokovala materijalnu štetu na obližnjim kućama, a tijekom istrage policija je utvrdila kako je navedeni muškarac ilegalno posjedovao još oružja, streljiva i eksploziva.

Izvor: PIXSELL

U javnom prostoru potom su se pojavili navodi kako je tada 71- godišnji muškarac, Milorad A. bivši pripadnik srbijanske paravojske iz Pakraca. Mediji su slučaj pratili danima, a policija je tri dana nakon napada protiv muškarca podignula kaznenu prijavu za teško ubojstvo u pokušaju. Osumnjičeni je potom predan na ispitivanje Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, pokrenuta je istraga te određen istražni zatvor. Godinu dana nakon napada, 27. siječnja ove godine Županijski sud muškarca je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Comments are closed.