Rea Ivanic studentica je pete godine komunikologije i kroatologije. Unatoč tome što studira dva paralelna studija, svaki je ispit predala u roku, obično s izvrsnim ocjenama. No, pred kraj fakulteta odlučila se za još jednu struku – ugostiteljstvo.
Sa svojim dečkom otvorila je restoran i cijelo ljeto posvetila tome. Počelo je, u najmanju ruku izazovno. „Prvotno je bila ideja da ćemo restoran otvoriti na Hvaru, i krenuli smo s papirologijom. Međutim tu su nas zaustavili papiri, birokracija… Tražili su arheološka iskopavanja i slično što znači da mi narednih pet godina ne bismo imali restoran“ požalila nam se Rea na prvu prepreku. Na svu sreću, prilika se ukazala na Rabu. „Ušli smo u najam, u veliki prostor koji se nije godinama koristio. Nas 15ak dolazilo je svaki vikend čistiti“ rekla nam je Rea. Vlasnik prostora ostavio je hranu i prljavštinu u kuhinji od prošle sezone, pa je cijela ekipa u čišćenje morala uložiti ogroman napor. No tu su za Reu problemi tek počeli. Ubrzo je naišla i na kroničan problem nedostatka radne snage. „Imali smo nekoliko radnika s kojima smo se dogovorili da će radit pa se nisu pojavili. Neki su došli na 24 sata i otišli. Izgubili smo jednog radnika 1. kolovoza, u samom srcu sezone. Neki su znali dolaziti pijani na posao i to je bio velik problem“ Matea Grbac s portala MojPosao.net za Dnevnik.hr rekla je da je u Hrvatskoj u 2023. godini bilo 330 tisuća oglasa objavljenih za različite poslove, a najtraženiji su poslovi u turizmu, prodaji i ugostiteljstvu pa su tako i najtraženiji konobari, prodavači, trgovci i blagajnici. Unatoč svim problemima, od sezone nije odustala. A zahvaljujući posebnostima koje je uvela u restoran, gosti su ga ubrzo i prepoznali. „Ono što je posebno kod nas to što smo spojili Samobor s Rabom i time kopno s Jadranom . Mogu se pronaći u domaći samoborski proizvodi“
„Sezona je borbena, teška je. Puno suza ali i puno smjeha“ rekla je Rea koja planira i iduće godine nastaviti graditi svoju ugostiteljsku karijeru. „ Meni su se smijali što su me uopće na tu poziciju stavili. Ali ja sam u jednoj sezoni naučila od držanja tacne, posluživanja ljudi, do pečenja odojka. Koliko sam plakala, toliko sam se i veselila. Imali smo čak i zaruke u restoranu! Tako da ukoliko će taj posao rasti, ukoliko će se širiti, ne samo na Rabu, nego možda čak u Zagrebu, Samoboru, onda ću sigurno ostati pomagati koliko god mogu“ zaključuje Rea kojoj bi ugostiteljstvo, unatoč svim izazovima, moglo postati treća struka.