Press "Enter" to skip to content

Advent 2023. – fritule kakve još niste probali

Od raznovrsnih ponuda na zagrebačkom Adventu, posebnu pažnju uzeo je štand „Ođe ođe“ na Europskom trgu. Pružaju jedinstvenu ponudu kroz koju njeguju autentičnost dubrovačke kulture i tradicije.

Umjesto slatkih varijanta fritula, ove godine kućica „Ođe ođe“ pruža mogućnost uživanja u slanim fritulama koji su oduševile mnoge posjetitelje Adventa u Zagrebu.

Fritule od ribe njihov je najpoznatiji proizvod ove sezone, napravljene su od 250g oslića koji se prethodno pripremio za pečenje u fritezi. Nakon nekoliko minuta pečenja, aromatična riba poslužuje se sa sušenim smokvama i naribanom koricom naranče koje pridonosi voćnom osvježenju. Prema preporuci vlasnika, fritule je najbolje kombinirati s crnim kuhanim vinom. Cijena fritula od ribe iznosi 8 eura po porciji.

Fritule od maslina su drugi najtraženiji izbor na jelovniku. Okus fritula, koje su tradicionalno slatke, kombinira se s blago slanim i intenzivnim okusom maslina. Masline dodaju posebnu dimenziju fritulama, pružajući im sočnost, teksturu i bogatstvo okusa. Cijena fritula od maslina iznosi 5 eura.

foto: Jana Jelinek

Ideju za promociju dubrovačke gastronomije osmislili su redatelj i producent Romano Nikolić te njegova prijateljica i producentica Pavla Miličić. Romano i Pavla oduvijek dijele ljubav prema kulinarstvu, a ove su godine odlučili pretvoriti tu strast u nešto posebno – spajajući vještinu kuhanja s očuvanjem dubrovačke tradicije.

„Prijatelji smo cijeli život, oboje rodom iz Dubrovnika. Ideju smo dobili na tržnici u Barceloni, a s obzirom da puno kuhamo i ljudi vole dolaziti kod nas, ovo je prilika da radim zajedno. Nudimo sve što mi volimo, sve rakije su s Pelješca, vina su ili Pelješac ili Konavle, te sastojci iz dubrovačkih područja. Odabrali smo fritule jer su glavno adventsko jelo, ali smo ih mi odlučili pripremiti na malo drugačiji način. Koliko god napravimo smjese u danu sve se rasproda i za sada još nemamo nezadovoljnih kupaca“, govori Pavla.

foto: Jana Jelinek

Štand “Ođe ođe” ističe se kao jedan je od najoriginalnijih štandova na Adventu 2023. S njihovom inventivnom kombinacijom okusa i jedinstvenim pristupom tradicionalnim poslasticama, pružit će vam gastronomski doživljaj koji će se dugo pamtiti.

Comments are closed.