Press "Enter" to skip to content

Advent na Kvarneru

N.O.

Ovog vikenda uputili smo se u nešto južnije krajeve. Dok u Groskom kotaru već prvi ovogodišnji snježni pokrivač bijeli brda i planine, Tuhobić nas na primorskom rubu goranske visoravni dijeli od sunca i pogleda na modro more u ovo božićno vrijeme i vrijeme adventa.

Ugodna klima i visoke temperature za ovo doba godine u primorju i na kvarnerskim otocima privlače mnogobrojne turiste koji mogu uživati u ne tako klasičnom Adventu. Šetnje rivom, uz more, mnogobrojne lampice i okićeni parkovi uz zvuk dobre klasične glazbe i miris dobro poznatih fritula i kuhanog vina. Sve to i još mnogo bajkovitih sadržaja nudi se svim uzrastima i dakako su odlična pozivnica da i vi posjetite neke od destinacija. Advent na Kvarneru ni ove godine nije iznevjerio, a posebno su nas očarale Opatija i Rijeka.

N.O.

Čokoladna Opatija

Opatija je poznata europska destinacija koja već mnogo godina privlači goste iz svih susjednih krajeva pa i šire. Od 26. studenog pa sve do 9. siječnja posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom adventskom programu i programu “Festivala čokolade”.

Tijekom zimskih dana Opatija se pretvara u pravu bajkovitu ljepoticu nudeći čarobne prizore na mjestima kao što su park sv. Jakova, park Angiolina, Slatina, Lungomare, Ljetna pozornica, gradska tržnica i pitoreskno Volosko. Advent je zamišljen kao svojevrsna šetnja koja posjetiteljima daje priliku da se opuste uz zvuk dobre ulične glazbe, okusima čokolade i mirisu kuhanog vina i gina prolazeći kroz tisuće lampica i predivnih ukrasa.

“Festival čokolade” je dugogodišnja tradicija Opatije i adventa koja se i ove godine održava na mnogim lokacijama u gradu. To je najveći i najstariji događaj u Hrvatskoj koji je posvećen ovoj ukusnoj namirnici. Program festivala je veoma bogat i zapravo može biti pravi razlog za uzimanje godišnjeg odmora kako bi se opustili od svakodnevnih obaveza i uživali u Božiću i blagdanima. Samo neke od posebnih ponuda jesu: Choco Street Festival, Gastro Choco, Wellness i Spa Choco, Čokoladni Advent kod Šporera i mnoge druge koje možete potražiti na sljedećem linku.

https://www.visitopatija.com/festival-cokolade
Izvor: visitopatija.com
Izvor: visitopatija.com

Advent u Gradu koji teče

Nedaleko Opatije nalazi se još jedna poznata i draga destinacija posjetitelja za vrijeme adventa, Rijeka. Od 27. studenog do 7. siječnja moguće je doživjeti Rijeku u novom blagdanskom ruhu uz prepuni program i raznoliku ponudu jela, pića i zabave na ulicama grada i Trsatskoj gradini. 

Rijeka je svoje posjetitelje i građane odlučila iznenaditi na nekoliko velikih lokacija kao što su: Klizalište Morska pahuljica, Blagdanski sajam na Korzu, Adventiranje kod Kazališta, Ri Gastro Advent i Advent na Gradini. Od svih mjesta teško je izabrati koje je najbolje i koje nudi najzanimljivije ponude stoga uzmite vremena i uživajte u svakoj od njih. Ove godine postavljen je rekordan broj kućica koje sadrže poklone, različite proizvode te jela i pića. 

Jedna od najljepših lokacija grada Rijeke svakako je Trsatska gradina koju ove godine ukrašava 11 kilometara lampica. istaknuo svjetlucavu Votivnu krunu visine preko pet metara te Trsatskog zmaja zaogrnutog lampicama. Bajkovitom ugođaju na Gradini doprinijeti će unikatne, ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata smještene u mauzoleju Mir junaka te spilja Djeda mraza. Uz zvuk dobre glazbe i ispod svjetlećeg neba zaplešite u najljepše vrijeme u godini. 

https://visitrijeka.hr/rijeka-advent/?gclid=Cj0KCQiAqbyNBhC2ARIsALDwAsCw1RIYcN2i5x0WFrSesh6nt-m2haSxasPBZdssP2Lhr-V1xa1c2bsaAl95EALw_wcB
N.O.

Comments are closed.