Press "Enter" to skip to content

Advent u Zagrebu: Ovogodišnje lokacije i novosti

U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera,  Advent Zagreb ove godine održava se u periodu od 2. prosinca i trajat će do 7. siječnja 2024. godine.

Otvorenje tradicionalno počinje u subotu, 2. prosinca, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića.

Ovogodišnje lokacije bez Gornjeg grada

Ove godine stižu brojne nove atrakcije, ali zbog građevinskih radova neće biti manifestacija na Gornjem gradu.

Međutim, posjetitelji će i dalje moći uživati u adventskom programu na Europskom trgu, Zrinjevcu i Strossmayerovom trgu i novoproglašenoj pješačkoj zoni u Masarykovoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Ugostiteljska će ponuda biti dostupna na kućicama u Gajevoj, Bogovićevoj i naravno na Trgu bana Jelačića, a dekorativne lokacije posjetitelji mogu očekivati na Svačićevom i Mažuranićevom trgu, parku Ribnjak i Trgu Republike Hrvatske. Za sve ljubitelje klizališta, Ledeni park bit će postavljen na Tomislavcu.

Kulturno-glazbeni program

Ovogodišnji glazbeni program donijet će više od 100 koncerata, izložbe u muzejima i galerijama, kao i predstave u kazalištima. Također, Hrvatsko narodno kazalište bit će otvoreno i tijekom poslijepodneva, stoga će ga svi zainteresirani moći posjetiti.

Od ostalih kulturnih aktivnosti sprema se i „flash mob“ u tramvaju, a tzv. „photo pointovi“ bit će na Trgu braće Mažuranić, Svačićevom trgu, parku Ribnjak te na Trgu bana Jelačića, Trgu Republike Hrvatske, prolazu Oktogon i tunelu Grič.

Detaljnije informacije poput satnica svih programa i ostalih aktualnosti mogu se pronaći na službenim stranicama Adventa Zagreb.

Comments are closed.