Press "Enter" to skip to content

Amsterdam: vodič za istraživanje i uživanje

Uživati u Amsterdamu znači uroniti u svaki kutak i upiti bogatstvo njegove kulturne baštine. U središtu Amsterdama, svaki kanal, svaka ulica nosi svoju posebnu priču bogatu kulturnom baštinom. Dok lutate ovim gradom, doživljavate puls energije i otvorenosti koji definiraju njegov karakter.

Ovo su naše preporuke kako maksimalno iskoristiti vrijeme u ovom prekrasnom gradu:

Istražite kanale brodom

Iskusite Amsterdam na poseban način – vožnja brodom kanalima. Istraživanje Amsterdama iz broda na kanalu pruža potpuno novo iskustvo ovog grada. Kao ‘Venecija sjevera’, svaki kanal nosi sa sobom priču koja seže od povijesti do suvremenog života. Mirna plovidba pruža priliku diviti se arhitekturi i uživati u atmosferi grada. Cijena karte za vožnju brodom kanalima kreće se od 15€-30€

Amsterdam-kanal

Posjetite svjetski poznate muzeje

Rijksmuseum i Van Goghov muzej su neizostavni. Ovdje se kriju remek-djela koja otkrivaju umjetničku baštinu grada i emocije umjetnika. Rijksmuseum obuhvaća veličanstvene primjerke nizozemske umjetnosti, dok Van Goghov muzej pruža intimni uvid u umjetničku evoluciju Vincenta van Gogha. Oba su mjesta nezaobilazna za dublje razumijevanje umjetničkog svijeta. Cijene karte za posjet muzeja kreću se između 20€-25€

Autoportret – Vincent van Gogh

Upoznajte se s lokalnom kulinarskom scenom

Uživajte u tradicionalnim nizozemskim specijalitetima poput stroopwafela i haringa, a svakako istražite i nizozemske sireve, poput prepoznatljivog gouda i edama, koji očaravaju svojim raznolikim okusima. Restorani širom grada nude raznovrsnu kulinarsku ponudu koja se savršeno slaže s nizozemskim vinima ili craft pivima. Ova kombinacija pruža bogatstvo okusa koje vrijedi istražiti.

Stroopwafels

Biciklom kroz grad

Bicikliranje u Amsterdamu nije samo način kretanja, već pravi doživljaj grada. Iznajmljivanje bicikla omogućuje vam istraživanje Amsterdama na način na koji to čine i lokalci. To je idealan način da doživite gradski puls i istražite skrivene kutke grada. Jedino na što trebate paziti su pravila prometa: Amsterdam ima stroga pravila prometa. Pazite na signalizaciju i vozite se u skladu s lokalnim propisima kako biste osigurali sigurnost sebi i drugima. Cijene najma se razlikuju ovisno o vrsti bicikla te broju sati.

Bicikli

Slijedeći ovaj vodič, omogućit ćete sebi potpunije istraživanje čari Amsterdama. Bit će vam otvoren široki spektar doživljaja koji vam omogućuju da zaronite dublje u kulturnu baštinu ovog grada i svih drugih pogodnosti koje on nudi.

Comments are closed.