Press "Enter" to skip to content

Andrej Plenković razriješio Banožića s čela MORH-a

Foto: Flickr

U subotu je premijer Andrej Plenković održao konferenciju za medije kako bi se osvrnuo na prometnu nesreću ministra Banožića u kojoj je sudjelovao toga jutra. Kako se doznaje ministar obrane, Mario Banožić, je u subotu ujutro skrivio prometnu nesreću kod Vinkovaca gdje je jedna osoba poginula. Ministar je nađen u teškom stanju i hitno prevezen u osječki KBC gdje je na promatranju. Prema sakupljenim informacijama do nesreće je došlo kada je ministar obrane pretjecao kamion unatoč gustoj magli pri čemu je došlo do frontalnog sudara s kamionom iz suprotnog smjera.

Državni tajnik Zdravko Jakopa mijenja poziciju ministra Banožića

Premijer je na konferenciji za medije izjavio kako je ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da vodi MORH. Iz samog komentara državnog tajnika vidi se da je on spreman preuzeti tu odgovornost:

Nikad nisam bježao od odgovornosti. Ni kada sam se kao student uključio u Domovinski rat, ni kasnije kada sam obnašao razne dužnosti u Oružanim snagama RH, ni poslije toga u Ministarstvu obrane. Isto tako, nikad u životu nisam bježao od posla. To sam pokazao i kao državni tajnik u MORH-u, a to ću pokazati i u budućnosti. Velika mi je čast što je odlučeno da upravo ja kao državni tajnik do daljnjeg vodim Ministarstvo obrane. Napravit ću najviše što znam i mogu.

Zdravko Jakop za Jutarnji list

Premijer izjavio sućut obitelji i poželio brz oporavak Mariju Banožiću

Na konferenciji za medije je premijer Plenković više puta izrazio žaljene za nesrećom koja se dogodila dok je sućut obitelji poginulog muškarca izrazio putem gradonačelnika Vinkovaca. Naglasio je kako će Vlada pomoći obitelji Šarić kako god može i ukazao je na to da je u kontaktu sa suprugom, sada, bivšeg ministra. Premijer je izrazio želju za brzim oporavkom Mariju Banožiću.

Izrazili smo sućut obitelji Šarić putem gradonačelnika Vinkovaca koji je posjetio suprugu gospodina Šarića tijekom ranog popodneva, u kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića.

Premijer Andrej Plenković za Jutarnji list
https://www.youtube.com/watch?v=D65vevE9bY4&t=1s

Mariju Banožiću prijeti zatvorska kazna

Naime bivši ministar Banožić bi mogao biti okrivljen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom. Ukoliko se u nastavku istrage potvrdi da je do nesreće došlo kad je ministar pri lošoj vidljivost prouzročenoj maglom pokušao preteći kamion, i pri tome se sudario s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Ako se bivšeg ministra obrane nađe odgovornim za prometnu nesreću i smrt jedne osobe u istoj prijeti mu od jedne do petnaest godina zatvora.

Comments are closed.