Press "Enter" to skip to content

Bez Hrvata u drugoj vožnji, Strasser odnio pobjedu

Twitter: FIS Alpine

U zadnjem slalomu prije nadolazećih Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, nijedan od naših 4 predstavnika nije uspio izboriti drugu vožnju u austrijskom Schladmingu. Specifični uvjeti, odnosno zaleđena staza, izbacila je čak četvoricu skijaša među prvih 20, tako i našeg Filipa Zubčića  koji je startao 11. Nakon njega, Matej Vidović i Samuel Kolega također nisu uspjeli zadržati kontrolu i plasirati se u drugu vožnju, dok je Istok Rodeš odvozio presporo i završio vožnju sa zaostatkom većim od 3 sekunde za vodećim Šveđaninom Kristofferom Jakobsenom.

U drugoj vožnji, domaći predstavnik Manuel Feller je s visokim startnim brojem, 28. iz prve vožnje, odlično odradio donji dio staze i dao svoj maksimum, što mu je donijelo vodeću poziciju koju je držao skoro do kraja, odnosno, dok mladi Norvežanin Atle Lie McGrath nije odvozio četvrto vrijeme druge vožnje i preuzeo vodstvo. Iako je odvozio tek 15. vrijeme u donjem dijelu staze i izgubio dosta prednosti, Nijemac Linus Strasser s 3 stotinke uspio je prestići McGratha. Tada je trebala uslijediti borba za postolje, međutim, drugoplasirani Razolli nakon izgubljene prednosti tijekom vožnje, ispada sa staze, a Jakobsen zapinje već na trećim vratima i gubi priliku da prvi put slavi u Svjetskom kupu.

Twitter: FIS Alpine

Ovime je Strasser odnio svoju prvu sezonsku slalomsku pobjedu, drugo mjesto pripalo je 21-godišnjaku McGrathu koji je emotivno proživio svoje prvo postolje u životu, a treći je završio Austrijanac Feller, koji se prvi put našao na postolju u Schladmingu.

Sada predstoje Zimske olimpijske igre u Kini, a nakon toga ostaju još samo tri slalomske utrke u ovoj sezoni.

Comments are closed.