Press "Enter" to skip to content

Bijeg za vikend: Istra

pixabay.com

Bilo da je produženi ili ne, svaki slobodan vikend savršeno je vrijeme za bijeg od realnosti svakodnevnoga života i vrijeme za malo predahnuti. Jedno od savršenih mjesta za to je zasigurno Istra. U nastavku vam donosimo nekoliko lokacija u Istri za odličan odmor.

Motovun

Motovun je divan mali gradić koji je smješten na brežuljku na sjeveru Istre.  Poznat je po svojoj bogatoj povijesti i dobro očuvanoj arhitekturi. Osim toga, pogled s motovunskih zidina, na silne proplanke i vinograde, ostavlja bez daha. Za sve ljubitelje hrane, Motovun je poznat po tartufima te mnogi restorani u okolici nude jela obogaćena upravo tim gljivama. Nudi i brojne aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom, no on će vas zasigurno, bez obzira čega ste više ljubitelj, oduševiti svojom autentičnošću i šarmom što je upravo ono što ga čini savršenom vikend destinacijom.

pixabay.com

Labin

Labin je veoma slikovit grad koji se nalazi na istočnoj obali Istre. Poznat je po svojoj staroj jezgri i odličnim umjetničkim i kulturalnim sadržajima. Jednu od najbitnijih baština kriju male povijesne uličice i ostatci rudnika kojeg odnedavno možete i posjetiti. Bez obzira na dio godine u kojem ga posjećujete, Labin nudi brojne manifestacije i sportske aktivnosti. Osim toga nudi i vrhunsku gastronomsku ponudu koja poslužuje najfinija jela istarskih korijena koja će zadovoljiti sve gurmanske želje posjetitelja.

pixabay.com

Rovinj

Rovinj, grad smješten na zapadnoj obali Istre, jedan je od najljepših primjera istarskog priobalja. Vrlo se često opisuje kao biser Jadrana. Grad prepun bogate povijesti i mediteranskim šarmom, nudi raznolike doživljaje kojima privlači svoje posjetitelje. Bilo da vas zanima gastronomija, razgledavanje staroga grada ili pak odmor uz lagane aktivnosti, s Rovinjem ne možete pogriješiti.

pixabay.com

Bez obzira privlači li vas sam odmor ili pak nekakve aktivnosti koje ne možete isprobati svaki dan, bilo koji od ovih gradova savršena je destinacija za vaš kratki vikend – bijeg iz stvarnosti!

Comments are closed.