Press "Enter" to skip to content

Bitka za hrvatsku metropolu se zahuktava

Izvor: Flickr.com

Hrvatske političke stranke polako, ali sigurno izlaze u javnost sa svojim najboljim i najhrabrijim kandidatima za budućeg gradonačelnika Grada Zagreba, koji bi mogli ozbiljno konkurirati već sinonimu prvog čovjeka u Zagrebu – Milanu Bandiću. On je na mjestu zagrebačkog gradonačelnika već duga dva desetljeća. Izgradnja Remetinečkog rotora, čuvenih fontana, Domovinskog mosta, zgrade Hitne pomoći, zatim Spomenika domovini te uređenje Bundeka samo su neki od projekata gradonačelnika Bandića, koji je postao i inspiracija za snimanje filmova.

Kao dostojan „protivnik“ ističe se Tomislav Tomašević, predvodnik Zeleno – lijeve koalicije i čelnik stranke Možemo!. Programski je voditelj Instituta za političku ekologiju u Zagrebu, a kandidirao se za gradonačelničku fotelju, kako i sam kaže: „iz želje da zajedno sa sugrađanima stvara Zagreb koji je otvoren, dinamičan, zelen, živ, održiv, pravedan i koji je na svjetskoj listi najpoželjnijih gradova za život.”  Još uvijek nije poznato hoće li hrvatska ljevica, odnosno Socijaldemokratska partija koalirati sa spomenutom strankom Možemo! ili će predstaviti svoga kandidata koji bi, prema neslužbenim informacijama, mogao biti Gordan Maras. No, ne lome se koplja samo u ljevičarskim strankama, ni Hrvatska demokratska zajednica nije predstavila svoga kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, a i Domovinski pokret, na čelu s Miroslavom Škorom, nije postigao dogovor za koaliciju s Mostom, koji je u međuvremenu predstavio javnosti svoga kandidata u bitci za Zagreb, Zvonimira Troskotu.

Bitka za fotelju zagrebačkog gradonačelnika još uvijek je neizvjesna; ovakva utrka odlučit će o sudbini Grada Zagreba i njegovih građana, koji budno prate politička zbivanja kako bi u svibnju 2021. godine izabrali gradonačelnika hrvatske metropole.

Comments are closed.