Press "Enter" to skip to content

Bivši dogradonačelnik Zadra pokušao nožem ubiti brata

Ivica Vlakić (46), bivši zadarski dogradonačelnik, zbog nedozvoljenog je posjedovanja raznog oružja i eksplozivnih tvari već bio pod kriminalističkom istragom 2019. godine. Ovaj put situacija je ipak malo ekstremnija, budući da se Vlakić prošlu subotu doveo u fizički sukob sa tri godine starijim bratom kojeg je izbo nožem. 

Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je do obračuna, o kojem je policija izvijestila tek u ponedjeljak, došlo u večernjim satima u zadarskom predjelu Diklo gdje bivši gradonačelnik živi s majkom. Brat mu je došao u posjetu te je došlo do sukoba zbog obiteljskih razmirica dok se Vlakić u kuhinji branio od brata. Vlakić je svome bratu nanio više uboda nožem u trbuh, prsa i leđa, no niti jedan u vitalni organ, a kada je shvatio što se dogodilo zvao je susjede i pokušao mu pomoći. 

U zadarskoj Općoj bolnici pružena mu je liječnička pomoć te je, zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji, spriječen smrtni ishod, a nakon kriminalističkog istraživanja podnijeta je kaznena prijava državnom odvjetništvu protiv Vlakića za pokušaj ubojstva. 

U nedjelju je priveden te mu je, nakon ispitivanja, sudac istrage zadarskog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor, piše Index.hr.

Comments are closed.