Press "Enter" to skip to content

Bliže se ispitni rokovi – otkuda krenuti?!

S krajem siječnja nekima postepeno dolazi proljeće, a nekima mrak na oči. Počinju ispitni rokovi pa se svi pitamo “Otkuda krenuti?!” “Kako rasporediti vrijeme?!” “Gdje je pobogu nestala inspiracija za učenjem?!”

Odgovore na ovo pitanja saznat ćete vrlo brzo, možda čak i sad.

Otkuda krenuti? Pa od početka naravno! Priprema je najbitnija tako da olovke u ruke i krenimo!

Prvo što trebate napraviti je pogledati predložene ispitne rokove za kolegije koji su vam potrebni. Zatim, da bi vam bilo lakše snalaziti se, zapišite datume na papir i odredite si koji vam najbolje odgovaraju s obzirom na vaše uobičajeno vrijeme učenja.

Nakon toga napravite shemu učenja po danima i pokušajte je se držati. Znamo da je teško, no zaista je potrebno. Pripremite si potrebne materijale za učenje; skripte, literaturu, prezentacije, bilješke s predavanja. Svakako nemojte zaboraviti da u ovome niste sami pa se javite kolegama ukoliko vam neki materijali nedostaju.

Nemojte biti škrti! Podijelite svoje bilješke s drugima i međusobno si pomozite jer ćete tako svi postići bolje rezultate. Uvijek netko nešto zna što ne zna netko drugi.

Također, ukoliko vam je lakše učiti s drugima, pokušajte se dogovoriti da zajedno učite. Tako ćete imati zagarantiranu zabavu uz rad i nadajmo se, uspjeh. Ako ste ipak bolji kao “sam svoj majstor” pripremite si najbolje mjesto za učenje u tišini ili buci ovisno o vašim učeničkim navikama.

I zadnje, najbitnije…volja. Kako bi pronašli volju za učenjem definirajte svoje želje i ciljeve te se samo krećite ka njima. Nemojte se zatvarati u sebe, razgovor s drugima vas isto tako može potaknuti na rad i povećati šanse za uspjehom.

Sada kada znate sve “cake” učenja, olovke u ruke i krenimo! Sretno!

Comments are closed.