Press "Enter" to skip to content

Blockbuster trade u NBA ligi

Slika: CBS Sports

31-ogodišnji bekšuter James Harden postao je novim članom Brooklyn Netsa u megatrade-u koji se dogodio prije nekoliko dana, a u kojem su sudjelovale četiri ekipe. Ovaj prelazak je bio očekivan s obzirom da se Harden već nekoliko mjeseci žali na situaciju u Houstonu, a očito ni dolazak Johna Walla nije pomogao.

U Brooklyn odlaze Harden i pick u drugoj rundi drafta 2024., od Cleveland Cavaliersa. Cleveland će dobiti Jarretta Allena i Taureana Princea od Brooklyna, a poslat će u Houston Dantea Exuma. Zadnji sudionik ove razmjene, Indiana Pacersi, će poslati Victora Oladipa u Houston u zamjenu za Carisa LeVerta, koji u Houston dolazi iz Brooklyna. Osim Oladipoa, Houston će dobiti i Rodionsa Kurucsa iz Brooklyna te pregršt izbora na draftu.

Treba napomenuti kako je LeVert pristupio zdravstvenom pregledu prije odlaska u Indianu, a otkrivena mu je neidentificirana crna masa na koljenu, vjerojatno tumor, zbog koje je njegov odlazak iz Houstona u Indianu trenutačno obustavljen. U slučaju da se ovaj prijelaz nikad ne dogodi, očito je kako je Indiana izvukla deblji kraj jer su izgubili Oladipoa. Za Cavalierse je ova razmjena vjerojatno najbolja stvar koja im se dogodila od prvenstva 2016.e, s obzirom da su dobili Allena i Princea, dva fenomenalna igrača, za praktički nikakvu cijenu.

Što se tiče situacije u Brooklynu, Hardenovom novom domu, Kevin Durant igra izvanredno, pogotovo ako uzmemo u obzir da se vraća na teren s vrlo teške ozljede. Kyrie Irving izostaje za sada već 5 utakmica i još se nije pojavio, no očekuje ga se sljedeći tjedan ili će se morati suočiti s financijskom penalizacijom od nekoliko milijuna na koju Netsi imaju pravo po njegovom ugovoru s obzirom da mu izostanak nije opravdan. Kako će ostatak sezone izgledati za Brooklyn ostaje za vidjeti. Sve osim odlaska u finale i osvajanje istog računat će se za ovaj veliki trojac kao debakl, no hoće li im to biti lagana misija je upitno s obzirom da su ostali bez praktički ikakve klupe, a novćanog prostora za nabavku igrača nemaju.

Comments are closed.