Press "Enter" to skip to content

Bolji rezultati, ali nema popuštanja mjera?

foto: Cropix

Kako se postupno približava krajnji rok popuštanja donesenih mjera Vlade Republike Hrvatske kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, sve je više upita Stožeru o sljedećim koracima. Ipak, epidemiolozi na čelu s ministrom Berošom nisu skloni popuštanju mjera, pa izvori bliski Stožeru navode kako bi se to moglo otegnuti do ožujka.

Iako nekoliko tjedana imamo silazni trend i sve manji broj oboljelih, ali i hospitaliziranih, navode kako bi problem mogla biti djeca nakon povratka u školske klupe. Smatraju kako su ona jedna od najvećih prenositelja, a problemi se mogu javiti i zbog većeg broja ljudi na terasama kafića.

Na konferenciji za novinare je Davor Božinović dodatno naglasio kako će se pokušati držati disciplina:”Činjenica je da brojevi jesu bolji, ali i da u dijelu zemalja koje nas okružuju teško možemo govoriti o tome da je situacija s epidemijom stabilna i da nam to sada otvara mogućnost za popuštanje mjera. Pogotovo s obzirom na upozorenja na potencijalni treći val epidemije, sigurno nećemo riskirati da se epidemiološka situacija na bilo koji način naglo uruši.”

 

Comments are closed.