Press "Enter" to skip to content

Božić na Malti: tko kaže da Božić mora biti bijel?

Ove godine kao da nam svima nedostaje Božićnog duha, a u tome ne pomažu ni vremenske prognoze koje na Badnjak i Božić najavljuju i do 15°C. Iako smo se svi nadali čarobnom bijelom Božiću, ni ove godine nećemo ga dočekati. Ali može li Božić i dalje biti čaroban iako nije bijel? Maltežani kažu da može!  

Malta je otok u Sredozemnom moru, a nalazi se u klimi koja gotovo nikada ne donosi snijeg.

Unatoč tome, ovaj otok nalazi se na vrhu CNN-ove liste najboljih lokacija za provođenje Božićnih blagdana.  

WhyChristmas?.com opisuje kako je Malta, kao i Hrvatska, pretežno katolička država što znači da se i tamo na Badnjak odlazi na tradicionalnu misu ,odnosno polnoćku. Posvuda su borovi, lampice i jaslice, a na Božić, naravno, dolazi i Djed Mraz. U gradovima diljem zemlje održavaju se mnogi koncerti i događanja, a najpopularnija su ona u Valletti i Sliemi 

Valletta je glavni grad Malte u kojem se posebno naglašavaju slavlje i Božićni duh. Pjevači koji pjevaju ispred kokatedrale Svetog Ivana tijekom Adventa, prekrasne božićne lampice duž Ulice Republike i prikupljanje donacija na Trgu Slobode samo su neke od mnogih stvari koje ovaj grad pretvaraju u pravu Božićnu bajku. Također, jedno od najposjećenijih mjesta u vrijeme Božića je i kazalište Manoel koje svake godine održava svoju poznatu Božićnu pantomimu. Sliema i St.Julian’s glavna su središta za one koji vole zabavu jer se upravo ovdje održavaju najpopularniji partiji blagdanske tematike zbog čega ovaj dio otoka najviše vole mladi.  

Božić , Malta, Valetta
Jaslice, Malta

Dobra hrana i piće , ulična muzika i zabavljači te velika slavlja zasigurno će Vas namamiti da na Malti dočekate i Novu godinu!