Press "Enter" to skip to content

Božićni “Netflix and chill”: 5 filmova idealnih za blagdansko razdoblje

Paljenje posljednje adventske svijeće i miris kuhanog vina posvuda znače samo jednu stvar- Božić nam se bliži. Ovo blagdansko razdoblje ispunjeno veseljem i poklonima idealno je i za pijuckanje vruće čokolade ispod tople dekice dok je na televiziji upaljen Netflix. Ako nemate ideja što gledati, a želite osjetiti čari Božića i preko malih ekrana, donosimo 5 naslova koji će vam sigurno uljepšati ove blagdane.

Netflix and chill
izvor: Pinterest

1. The Holiday

Priča o dvije žene koje zamijene domove na dva tjedna kako bi pobjegle od romantičnih problema. Pristanu provesti Božić kod one druge te dožive pravu božićnu čaroliju. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law i Jack Black darovali su ljubiteljima romantike upravo ovaj film za Božić.

izvor: People

2. Love Actually

Jedan od najpoznatijih ljubavnih klasika koji se i nakon 20 godina i dalje redovito gleda posebno u ovo doba godine. Donosi priču o osam parova međusobno povezanih od kojih svaki drugačije proživljava tjedne prije Božića i nosi se sa svojim poslovnim i ljubavnim problemima. Nezaboravne scene iz tog filma i dalje se svake godine masovno dijele po društvenim mrežama.

izvor: Cosmopolitan

3. How the Grinch Stole Christmas

Legendarni komičar Jim Carrey zbog ovog filma ostao je upamćen kao najdraži božićni zlikovac. Priča je to o odbačenom Grinchu čija mržnja prema ljudima posebno raste u vrijeme Božića. No uz čaroliju Božića i dobrotu jedne djevojčice, otopit će se srce čak i najvećem mrzitelju Božića od svih.

izvor: Universal Studios

4. The Polar Express

Nakon što počne sumnjati u postojanje Djeda Mraza, jedan dječak ode na magičnu vožnju vlakom do Sjevernog pola kako bi dobio odgovore na svoja pitanja. Božićna je to priča o vjerovanju u Djeda Mraza koja budi nostalgiju na djetinjstvo i mami osmijeh na lice; čak i onim malo starijima.

izvor: Netflix

5. Holidate

Dvoje stranaca koji mrze blagdane upozna se na lošoj božićnoj proslavi te se dogovore jedno drugom biti partner („holidate“) na svakoj slijedećoj proslavi i prigodi. Da se pretpostaviti da će ih ta mržnja prema Božiću na kraju uspjeti romantično povezati, ali i natjerati ih da napokon zavole Božić. Još jedan od onih filmova koje ljubitelji Božića i romantike jednostavno ne smiju propustiti!

izvor: Netflix

Comments are closed.