Press "Enter" to skip to content

Chui promovira Zagreb – Berlin u Petom kupeu

Chui Zagreb – Berlin

Ovoga četvrtka u zagrebačkom Petom kupeu jazz-rock bend Chui dolazi predstaviti svoj hvaljeni album Zagreb – Berlin. Zagrebačka četvorka koju čine Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Konrad Lovrenčić i Ivan Levačić publici predstavljaju svoj šesti studijski album koji je izašao u svibnju prošle godine. Studijsko izdanje podijeljeno je na dva dijela Zagreb i Berlin koji objedinjuje njihov dvogodišnji rad.

Chui

Prva strana albuma, “Zagreb”, odličan je nastavak prijašnjeg fantastičnog studijskog izdanja “Iz Kapetanovog dnevnika” s kojim je Chui nastavio nizati koncertne pohvale. Drugu stranu, „Berlin“  Chui  je radio u sklopu filmske glazbe za glasoviti nijemi dokumentarni filma “Berlin simfonija velegrada” redatelja Waltera Ruttmanna. Chui su upravo te pjesme s druge strane albuma premijerno izveli na otvaranju Zagrebačkog Berlinale Specijala u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Goethe institutom u zagrebačkom kinu Tuškanac.

“Jedva čekamo predstaviti publici cijeli album uživo. Dosad smo materijal s albuma izvodili odvojeno, jedan dio na koncertima uz filmske projekcije dokumentarnog eksperimentalnog filma ‘Berlin simfonija velegrada’, a drugi na klasičnim koncertima, pa će biti izazovno spojiti sve u jedan nastup.” pojašnjava Toni te nadodaje zašto su za koncert odabrali upravo Peti kupe: “Riječ je o zaista odličnom polivalentnom klubu koji je toliko nedostajao Zagrebu, a pruža odličan zvuk, vrhunski prostor i akustiku.”

Toni Starešinić

Zagreb-Berlin odnedavno je dobio i vinilno izdanje i tako dodatno naglasio magičnost slušanja ovog osebujnog albuma kojeg je kritika publike odlično prihvatila. Karte se mogu pronaći u pretprodaji u sklopu Entria po cijeni od 11.60 eura dok na dan koncerta cijena će iznositi 13.34 eura.

Comments are closed.