Press "Enter" to skip to content

Cijeli Balkan se oprašta od Akija Rahimovskog

Danas nas je u 67. godini zauvijek napustio Aki Rahimovski, pjevač Parnog valjka.

Vijest o smrti objavljena je na služnenoj facebook stranici stranici Parnog valjka.


Izvor: Facebook

Kultni pjevač

Aki Rahimovski rođen je 5. lipnja 1955. godine u Nišu, no ubrzo se seli se obitelji u Skopje. Ljubav prema glazbi usadio mu je otac, profesor glazbe, koji ga je sa sedam godina upisao u glazbenu školu u kojoj uči pjevati i svirati klavir.

Kao tinejdžer je počeo otkrivati sebe u glazbi, te je bio član nekolicine sastava prije nego je 1975. godine sa Juricom Pađenom i skladateljem i gitaristom Huseinom Hasanefendićem – Husom osnovao Parni valjak.

Prvu postavu tvorili su  Husein Hasanefendić – Hus, Aki Rahimovski, Srećko Antonioli, Zlatko Miskić ‘Fuma’  i Jurica Pađen. Parni valjak je jedan od “pokretača” čitavog vala rock i pop-rock sastava u Hrvatskoj i ostatku bivše Jugoslavije.

Izvor: Xx

U pet desetljeća djelovanja Parni valjak je objavio 19 studijskih albuma, 41 singl, 6 albuma uživo i 11 kompilacija.

Kolege se opraštajuod Akija

‘Interpretator kakav se rađa rijetko i uvijek ledi krv u žilama. Aki Rahimovski, uvijek ćemo biti tvoja publika koja ti se divi i uživa i uči slušajući se’, napisala je Vanna.

Oglasila se i Nina Badric koja poručuje: ‘Bože moj koja tuga… Strahovit muzičar, jedan od onih koji nema zamjene, glazbeni div od kojeg smo svi učili. Iskrena sućut obitelji i bendu. Počivaj u miru divni, radosni čovječe’.

‘Bože moj… Stavljam danas, uoči večerašnje emisije A strana njemu u čast, sjećanje na Rajka Dujmića… Sad čujem ovo… Ne mogu… Pretužno je čitati ovakve vijesti. Jednostavno – pretužno… Čovjeku, koji je svojim prelijepim glasom ispjevao živote mnogih generacija, uz čije smo se izvedbe svi veselili, družili i voljeli, dragom Akiju, neka je laka zemlja i mir vječni. Počivao u miru Božjem. Amen’, napisao je Jacques Houdek.

HRT 2 je povodom smrti frontmena Parnog valjka, Akija Rahimovskog, prilagodila jučerašnji program te je u 22:45 prikazao koncert Parnog valjka koji je bend održao 2016. godine u pulskoj Areni.

Nedavno postao otac treći put

2020. godine Aki Rahimovski po treći put je postao otac. Dobio je kćer Antoniju s 27 goina mlađom Slovenkom Barbarom Vesel.

15.11.2019., Zagreb – U prostorijama Croatia recordsa odrzana je konferencija za medije na kojoj je predstavljan glazbeni projekt – Vukovarski advent. Kristijan Rahimovski. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Prije toga dva puta se ženio, a iz prvog braka ima sina Krisitijana koji je poznati glazbenik. Drugi brak, s Ingrid, je trajao četrnaest godina, ali s njom se gotovo nikad nije pojavljivao u javnosti. Zajedno imaju kćer Dinu.

Comments are closed.