Press "Enter" to skip to content

“Cool hand” Humphries novi je svjetski prvak u pikadu

 

Izvor: Oficcialpdc / instagram

Luke “Cool hand” Humphries (28) trijumfirao je u finalu Pdc svjetskog prvenstva u pikadu protiv čuda od djeteta Luke “The Nuke” Littlera (16). Treći nositelj bio je bolji u sedam setova s ukupnim rezultatom 7:4 te je osvojio svoje prvo svjetsko prvenstvo. 

Iako je “domaća” publika bila na strani mlađeg Britanca, Humphries je ipak imao ulogu favorita. Uz godine iskustva, u prilog mu ide i to da je aktualni osvajač tri velika prvenstva u pikadu: Grand Slam of Darts, World Grand Prixa i Player’s Championshipa. No, sada je u svoju vitrinu dodao i onaj najprestižniji trofej.

Viceprvak Littler predstavio se u dobrom svjetlu i ostaje mu utjeha da ispred sebe ima još skoro desetljeće u pohodu obaranja rekorda najmlađeg pobjednika svjetskog prvenstva. Rekord i dalje drži Michael van Gerwen, osvojivši Pdc championship s 24 godine.

Izvor: Officialpdc / instagram

Finale je opravdalo očekivanja

Uzbudljiv dvoboj u samom “srcu” Londona Humphries je otvorio samouvjereno, kako i doliči jednom iskusnom i zrelom pikadistu. No, ubrzo je konce igre počeo hvatati Luke “The Nuke” i svojom neviđenom elegancijom pokazao svima razlog zašto je u finalu. Nakon 4 seta meč je bio u egalu 2-2, no tada 16-godišnjak briljantnim partijama dolazi do vodstva od 4-2. I sedmi set je otvorio dominatno i sigurno, ali tada na scenu stupa iskustvo.

“Cool hand” Humphries opravdava svoj nadimak i briljantnom serijom od 5 uzastopnih setova dolazi do titule svjetskog prvaka. Iako je publika uz potporu mlađem finalistu Littleru, pokrenula i lavinu zvižduka upućenu protivniku, Luke Humphries je uz hladnu ruku uspio zadržati i hladnu glavu. Turnir je bio uspješan, atmosfera na nivou, a finale za poželjeti.

Završnicu možete pogledati u videozapisu ispod.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Professional Darts Corporation (@officialpdc)

Comments are closed.