Press "Enter" to skip to content

CRNA GORA -PROSVJEDI ZA OPSTANAK VLADE

Jedan od najvećih prosvjeda u Crnoj Gori

Nakon najave predsjednika crnogorske vlade Dritana Abazovića o ukidanju podrške vladi, a tokom prošlog tjedna i pokretanje inicijative za opoziv vlade krenuli su prosvjedi. Prosvjedi protiv najave rušenja vlade i formiranja manjine podržavaju skoro svi ministri i predstavnici crnogorskog parlamenta.

Inicijativu za smjenu vlade potpisali su zastupnici URA, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te dio zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS) predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Crnogorski parlament

Crnogorski parlament će 4. veljače raspravljati o inicijativi za ukidanje vlade, a dan ranije će se raspravljati o skraćivanju mandata premijera Krivokapića. “Treba demistificirati to da iza manjinske vlade stoji međunarodna zajednica. Iza manjinske vlade stoji prevara volje birača od 30. kolovoza kada je smijenjena Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića”, rekao je ministar Milatović, te je istaknuo da su izvanredni izbori jedino ustavno i pošteno rješenje da se riješi ova situacija.

Prosvjed je započeo proglasom gdje se tvrdi da se zabranom prosvjednih okupljanja brani volja naroda dok su prosvjednici skandirali „Izdaja,izdaja“.

Comments are closed.