Press "Enter" to skip to content

Detalji pucnjave na Zagrebačkoj Peščenici u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Pucnjava koja se dogodila u petak rano ujutro kulminacija je osmogodišnjeg sukoba dvaju romskih klanova. Zagrebačka policija uhitila je muškarca kojeg sumnjiče da je u petak rano ujutro iz vatrenog oružja pucao u muškarca i ženu i teško ih ozlijedio.

Foto: 24sata

U petak oko 4 sata U Zagrebu na parkiralištu na Peščenici, u Lovinčićevoj ulici se u automobil marke BMW u kojem su se nalazili 31-godišnji muškarac i žena zabio automobil iste marke, ali talijanskih oznaka.  Auto stranih oznaka zabio se u BMW zagrebačkih oznaka dojurivši iz suprotnog smjera nakon što ga je najvjerojatnije pratio. Iz  BMW-a talijanskih  oznaka izašao je muškarac i krenuo se verbalno i fizički obračunavati s muškarcem u čiji se auto zabio, zatim se pješice udaljio u nepoznatom smjeru i auto ostavio na mjestu sudara. Nekoliko minuta kasnije na mjesto sudara automobilom dolaze četvorica muškaraca od kojih je jedan izvadio vatreno oružje, najvjerojatnije kalašnjikov i više puta puca u smjeru para te ih ranjava. Pretpostavlja se da je ovaj sukob kulminacija obračuna dvaju romskih klanova koji traje najmanje osam godina- piše  Jutarnji list.

Ozlijeđenom muškarcu i ženi liječnička pomoć pružena  je u Kliničkoj bolnici Merkur, teško su ozlijeđeni, ali na sreću ozljede nisu opasne po život. Muškarac je pogođen u rame, a žena je zadobila prostrijelne rane ruke, noge, trbuha i buta te se nalazi na jedinici intenzivnog liječenja. Na mjestu krvavog obračuna mogli su se vidjeti njegovi tragovi; dva automobila  i  sedamdesetak čahura koje je policija označila. Policajci su u petak pregledavali zgrade u kvartu tražeći počinitelje, a pokušavali su i doznati kada je vozilo talijanskih oznaka prešlo granicu.

Foto: 24sata

Susjedi za 24sata govore da se već nekoliko noći, u isto vrijeme Lovinčićevom, Ivanićgradskom i Ivekovičevom ulicom može čuti jurnjava automobilima i u strahu su jer u ulici ima male djece. U petak ih je oko 4 sata probudio zvuk sudara, neki od njih prvo su mislili da je potres, no ubrzo se čuo ženski vrisak i malo kasnije pucnjevi. Jedan svjedok govori da je zvuk ženskih krikova bilo strašan.

Zagrebačka policija je nakon kriminalističkog istraživanja u petak navečer uhitila muškarca (31) kojeg sumnjiče da je on taj koji je više puta upucao muškarca i ženu. Iz policije doznajemo da će muškarac nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan u istražni zatvor. Navodno je osumnjičenik od ranije poznat policiji te ima podeblji dosje i na tražilici je jedne susjedne zemlje.

 

Comments are closed.