Press "Enter" to skip to content

Detoksikacija organizma za zdrav početak godine

detox

Advent i blagdani razdoblje su u kojemu mnogi ne paze na unos kalorija te na mikro i makronutrijente. Kobasice, fritule, germknedle i kuhano vino, a zatim francuska salata i ostali blagdanski specijaliteti često nas dovedu i do nekoliko kilograma viška. Upravo iz toga razloga mnogi nakon blagdana osjete potrebu za detoksikacijom organizma, odnosno nadoknadom svih izgubljenih vitamina koji su našem tijelu potrebni. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kojima ćete svoj povratak u rutinu učiniti jednostavnijim.

Početak dana uz hladno prešani sok

Hladno prešani sokovi idealan su zajutrak. Ukoliko svoj sok napravite od voćki kao što su naranča i limun te u njega dodate ciklu, celer ili đumbir spremili ste pravu vitaminsku bombu koja će se vrlo brzo apsorbirati u vaš krvotok. Prednost hladno prešanih sokova je upravo u tome što se vitamini i sokovi iz voća odvajaju od vlakana te se u tom obliku znatno brže apsorbiraju u organizam.

Voda i čajevi prijatelj su vašeg organizma

Opće je poznato da je voda sastavni dio čovjekova organizma te ju je zato potrebno često konzumirati. Voda čovjekov organizam čini budnim i svježim, a ukoliko se kombinira s konzumacijom prirodnih, biljnih čajeva može imati i mnoge druge zdravstvene benefite.

Vlakna pospješuju probavu

Kako biste odmorili svoj organizam od teške blagdanske hrane, večerajte povrće kuhano na pari začinjeno maslinovim uljem. Ono će vašem organizmu pružiti vlakna koja su mu uvelike potrebna da probavni sustav normalno funkcionira.

Detoksicirajte i um

Nemojte dopustiti da nekoliko kilograma dobivenih tijekom blagdana naruši vaše mentalno zdravlje. Hrana osim što je gorivo koje nas pokreće često je i užitak. Najvažniji je balans.

Comments are closed.