Press "Enter" to skip to content

Device_art festival ponovno u Zagrebu

Foto: Muzej suvremene umjetnosti

U razdoblju od 23. studenog do 19. prosinca održat će se Device_art festival u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ovo je sedmo izdanje festivala u sklopu kojeg će se održati i izložba popraćena radionicama, zvučnim performansima te diskurzivnim programom. Festival pokriva područja umjetnosti, robotike i novih tehnologija. Organizator projekta je udruga KONTEJNER.

Za vrijeme trajanja festivala biti će predstavljeni radovi dvadeset dvoje domaćih i međunarodnih umjetnika i umjetnica. Kako je ovogodišnji festival nastao u suradnji s grupom kustosa ZKM I Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea, tako je zamišljen kao dijalog između hrvatske i njemačke device art scene.

Među umjetnicima koji će predstavljati njemačku device art scenu je Moritz Simon Geist sa performansom Vibracije. Geist je međunarodno priznati glazbenik i inženjer robotike te je već dugi niz godina dio sastava Mouse on Mars. Umjetnici i umjetnice koji će predstavljati hrvatsku scenu su: Ana Sladetić (Welcome), SOLL (Your Image Is My Weave And All I Want Is A Racing Coat), Alex Brajković (Drumming 0.3), Kata Mijatović (Dvostruka mašina za uspavljivanje s već odsanjanim snovima) i Branimir Štivić (M I J E H).

Foto: KONTEJNER

Na festivalu će biti prisutna i Christina Kubisch, jedna od najvećih umjetnica na području sound arta. Ovo će biti i njeno prvo gostovanje u Zagrebu, a izvodit će svoj rad Električne šetnje. Christina ovaj rad izvodi širom cijelog svijeta od 2003. godine te će Zagrebačka šetnja biti 84. po redu u seriji izvedbi.

Comments are closed.