Press "Enter" to skip to content

Djevojčica iz Sinja uspješno se oporavlja nakon složene operacije izvedene u splitskoj bolnici

Prema navodima iz splitske bolnice devetogodišnja djevojčica iz Sinja na koju je u subotu ujutro pao kamen s oronule stare zgrade uspješno se oporavlja. Podsjećamo, djevojčica je stradala kada se nakon župnog vjeronauka vraćala kući s prijateljima, a nesreća se dogodila u dijelu grada mještanima poznatijem kao Litrin obor.

Uzrok nesreće bio je pad većeg kamena koji se srušio s kuće uslijed snažne bure koja je puhala na cijelom dalmatinskom području prethodnog vikenda. Djevojčici su odmah u pomoć priskočili susjedi i ljudi koji su se našli u blizini nakon čega je prevezena u splitsku bolnicu. Zadobila je teške ozljede glave te je hitno operirana. Nakon operacije je prebačena na jedinicu intenzivnog liječenja, a o uspješnosti operacije govori i činjenica da se već probudila te samostalno diše, a liječnici su jako zadovoljni brzinom oporavka.

Izvor: Večernji list

Na ovu temu se osvrnuo i gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji je izrazio duboko žaljenje vezano za situaciju koja se dogodila. Iako svjestan potrebe da se učini nešto po pitanju istrošenih zgrada u centru Sinja, napominje da direktne intervencije u vidu rušenja nisu mogućne zbog zakonskih regulativa, odnosno radi se o zaštiti i očuvanju kulturnog naslijeđa.

“Naravno da osjećate tu i odgovornost kad se dogodi poglavito ovaj slučaj, koji je uvjetovat drugim razlozima i padanja stabla i svega. Međutim to je ogroman problem užih jezgri poglavito što je to zaštićeno kulturno dobro. Ja kao gradonačelnik očito mogu uzet bager i to srušit. Međutim to je opet protuzakonito”, ističe gradonačelnik.

Izvor: Tportal

Isto tako, stanovnici se žale kako obećanja o obnovi koje su dali predstavnici grada nisu ispunjena, a postavlja se pitanje postoje li uopće sredstva za obnovu vidno razrušenih objekata.

Comments are closed.