Press "Enter" to skip to content

Dolazak Ryanaira na Tuđman pokazao se kao pun pogodak

Činjenica da se otvorenje nove baze u glavnom gradu pomaknulo dva mjeseca prije planiranog roka zbog velike potražnje govori tomu u prilog. Već krajem ožujka svjedočili smo radosnoj vijesti o dolasku europskog niskotarifnog avioprijevoznika koji s 362 linije leti u 22 države.

Foto: B. I.

Prvi let u Zagrebu odvio se 02.06. na novoj liniji koja prometuje dva puta tjedno za Bruxelles Charleroi. Zatim je uslijedila druga linija za Milano Bergamo od 17. lipnja, dok su tri linije do Göteborga, Londona Stansteda i Rima Fiumicina bile dostupne od 23. srpnja.

Nakon početka ljetne sezone i tako zvanog “prvog vala” širenja, u rujnu se uvelo dodatnih devet novih linija:

  • Oslu (Zračna luka Torp), dva puta tjedno – srijedom i subotom
  • Parizu (Zračna luka Beauvais), dva puta tjedno – četvrtkom i nedjeljom
  • Karlsruheu, tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i subotom
  • Dortmundu, dva puta tjedno – ponedjeljkom i petkom
  • Memmingenu, dva puta tjedno – ponedjeljkom i petkom
  • Frankfurtu (Zračna luka Hahn), tri puta tjedno – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom
  • Dusseldorfu (Zračna luka Weeze), dva puta tjedno – utorkom i subotom
  • Podgorici, dva puta tjedno – utorkom i subotom
  • Malmu, dva puta tjedno – utorkom i subotom.
Foto: B. I.

Drugo proširenje dogodilo se početkom ovog mjeseca kada je Ryanair u Zagrebu bazirao svoj treći zrakoplov te predstavio zimski red letenja.

Ryanair ulaže u Hrvatsku kako bi joj pomogao u oporavku turističke industrije nakon Covida i ojačao povezanost s ostatkom Europe jer Ryanair nastavlja rasti, a zračni prijevoz se vraća na razinu prije pandemije. Budući da Ryanair ove zime preuzima 55 novih zrakoplova ‘Gamechanger’ B737-8200, sa zadovoljstvom baziramo tri nova zrakoplova u Zagrebu koji će, tijekom prve Ryanairove zime s bazom u Zagrebu, letjeti na ukupno 24 nove linije.

Izvršni direktor Ryanaira, Michael O’Leary

Uz spomenuta odredišta, trenutačno povezuje hrvatsku metropolu sa sljedećim europskim gradovima; Basel, Dublin, Eindhoven, Malaga, Malta, Manchester, Napulj, Pafos, Sofija i Solun.

Investicija vrijedna 300 milijuna dolara omogućit će 100 izravnih radnih mjesta i ukupno više od 750 radnih mjesta u Hrvatskoj, piše u priopćenju.

Foto: ZAG

Svojim dolaskom, hrvatskim je građanima učinio putovanja pristupačnijima te dodao Zagreb u svoju mrežu weekend break destinacija.

Ryanair ostavlja otvorenu mogućnost uvođenja domaćih linija bez državnih subvencija, što bi dodatno moglo ugroziti poslovanje nacionalnog avioprijevoznika.
Znači li to da već dogodine možemo očekivati let za Dubrovnik?

Comments are closed.