Press "Enter" to skip to content

Dramatičan početak Kauboja na prvenstvu

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu počelo je u srijedu, a danas je prvu utakmicu protiv Japana odigrala Hrvatska reprezentacija.

Naši rukometaši nisu dobro ušli u susret. Ispromašivali su par dobrih prilika, a Japanci brzom igrom, u jednom trenutku stigli do čak 6 golova prednosti. Naši su ipak uspjeli smanjiti razliku te na pauzu otišli s rezultatom 14:17 za Japan.

U drugom poluvremenu Hrvatska ponovo smanjuje razliku na početku, ali u tijeku meča Japan dolazi do prednosti od 4 razlike. U zadnjim minutama Hrvatska dolazi i do izjednačenja, ali Čupić promašuje dvaput pogodak za vodstvo. Utakmica na kraju završava izjednačeno, rezultatom 29:29.

Ponovo je ovo bila dramatična utakmica, posebno za navijače ispred malih ekrana. Iako smo svi iznenađeni dobrom igrom Japanaca, izbornik Červar nakon utakmice rekao je potpuno suprotno. “Vi kažete šok, ali ja kažem da je šok što ste uopće prije utakmice govorili kako ćemo dobiti Japan i kako su oni slab protivnik.” Izbornik je dodao i kako je japanska reprezentacija već dugo na okupu i kako su oni domaćini Olimpijskih igara, a da smo se mi i dobro vratili u utakmicu nakon velike razlike i gotovo izgubljene utakmice.

U našoj grupi C nalaze se još i Katar i Angola koji su igrali također danas. Katar je dobio Angolu rezultatom 30:25 i nalazi se na prvom mjestu tablice sa 2 boda, dok Hrvatska i Japan imaju po jedan. Sljedeća  utakmica naše reprezentacije na rasporedu je u nedjelju u 18 sati kada će snagu odmjeriti s Angolom.

screenshot/rezultati

Comments are closed.