Press "Enter" to skip to content

Dušan Vlahović na korak do Juventusa, navijači Fiorentine nezadovoljni

FOTO: Instagram (@vlahovicdusan)

Nakon što je odbio potpisati novi ugovor s Fiorentinom, iduća destinacija u karijeri srpskog napadača Dušana Vlahovića bila je neizvjesna. To se promijenilo nedavnim glasinama da je Fiorentina dogovorila prodaju Vlahovića talijanskom klubu Juventusu za vrtoglavih 67 milijuna eura. Do informacija je prvi došao Fabrizio Romano, talijanski nogometni insider mjerodavan za europske transfere. Romano tvrdi da je prelazak Vlahovića u najuspješniji talijanski klub samo pitanje vremena.

Da se podsjetimo, Dušan Vlahović je do 24. kola u talijanskoj ligi zabio 17 pogodaka i upisao četiri asistencije. Da je perspektivna, mlada “špica”, svjedoči i interes mnogih europskih klubova za dvadesetdvogodišnjaka. Prije glasina o dogovoru Fiorentine s Juventusom za Vlahovića su se zanimali engleski klubovi Arsenal i Manchester City.

Iako mu je Fiorentina nudila najveći ugovor u povijesti kluba, Vlahović je više puta odbio njihove ponude. Osim predsjednika i uprave, razočarani su i navijači Fiorentine, koji su se putem uvredljivih transparenata od kojih se neki mogu protumačiti kao prijetnje smrću, odrekli mladog srpskog nogometaša.

Jedan od navijačkih transparenata
FOTO: Reddit: u/jamesjoyz

S obzirom da su Juventus i Fiorentina rivali još od početka prošlog stoljeća, ovakva reakcija navijača nas ne bi trebala čuditi. Kada su, davne 1990. godine, fiorentinski navijači pročuli da legendarni Roberto Baggio odlazi u turinski Juventus, u gradu su izbile pobune koje su trajale tri dana, a vlasnik Fiorentine, Flavio Pontello, morao se skrivati od pobiješnjelih navijača. Unatoč navijačkim strastima, moramo osuditi uporabu govora mržnje i prijetnji smrću mladom nogometašu kojem karijera tek počinje.

Comments are closed.