Press "Enter" to skip to content

Dvojca naoružanih razbojnika opljačkali banku u Umagu

Jučer u 8 sati ujutro policija je zaprimila poziv o pljački banke u naselju Bašanija na području Umaga. Nasreću nitko nije ozlijeđen, a razbojnici su s novcem pobjegli u nepoznatom smjeru.

Google Karte: Istarska Kreditna banka-Bašanije

Policija istražuje okolnosti jučerašnje pljačke Istarske kreditne banke u Umagu. Prema izjavama svjedoka pljačkaši su već bili u banci prije dolaska zaposlenika na posao. Prema prvim informacijama počinitelji su dvojca maskiranih muškaraca koji su bili naoružani vatrenim oružjem. Razbojnici su pokušavali otvoriti sef koji ima odgodu otvaranja i u tom se trenutku oglasio alarm.  Na djelu su ih uhvatili zaštitari labinske Sigurnosti i zaposlenica banke, lopovi su pobjegli sa zasad još nepoznatom količinom novca.

Nitko od stanovnika Bašanije ništa nije vido ni čuo, a da se nešto dogodilo shvatili su tek kada je kroz mjesto projurila policija s upaljenim rotirkama. Bašanije su malo turističko mjesto, a ulica u kojoj je smještena banka je bila pusta jer je većina objekata zatvorena tijekom zime, a obližnji kafić i pizzeria koji bi inače radili bili su zatvoreni radi odluke Stožera civilne zaštite za borbu protiv koronavirusa.

Glasnogovornica istarske policije, Suzana Sokač dala je kratku izjavu za medije u kojoj potvrđuje da u pljački nitko nije ozlijeđen, te da je istraga u tijeku i da policija poduzima sve mjere da pronađe počinitelje.

Comments are closed.