Press "Enter" to skip to content

Egzotična hrana koju treba probati

Foto: blog.amigofoods.com

Donosimo vam popis egzotične hrane koju treba probati barem jednom u životu. Naravno, ovo nije sve, ali odabrali smo pet azijskih i meksičkih jela koja smatramo najvažnijima.

  1. Sushi
Foto: ona.slovenskenovice.si

Sushi je japanski specijalitet pripremljen od kuhane riže začinjene octom koja se servira sa sirovom ili dimljenom ribom. Riža je najvažniji sastojak i bez obzira na punjenja mora ju sadržavati. Tipični primjeri ribe na sushiju uključuju tunu, losos i žutorepu ribu.

2. Tacos

Foto: danosseasoning.com

Tradicionalni specijalitet iz Meksika koji se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene ili umotane oko nadjeva. Nadjevi mogu biti svinjetina, govedina, janjetina, piletina, morski plodovi, povrće i sir.

3. Burritos

Foto: mojo.generalmills.com

Također dolazi iz Meksika. Sastoji se od tortilje od pšeničnog brašna punjene nadjevom. Razlikuje se od tacosa po tome što tortilja posve obavija nadjev, dok je kod tacosa nadjev vidljiv. Tortilja se obično lagano peče na žaru ili kuha na pari, da omekša i bude savitljivija. U Meksiku su meso i zapečeni grah najčešći nadjev, a ponekad i jedini.

4. Bubble tea

Foto: thespruceeats.com

Bubble tea je nastao na Tajvanu 1980-ih. Nakon što su ga tajvanski migranti doveli u SAD postao je hit, pogotovo u Aziji odakle potječe. Radi se od crnog čaja, mlijeka, leda i mekih tapioka perli koje su njegov ključni sastojak.

5. Tortilja

Foto: madensverden.dk

Tortilja je vrsta tanke beskvasne pogače napravljena od samljevenog pšeničnog brašna. Kukuruzne tortilje jele su se tisućama godina na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Meksika, gdje su bile glavna hrana američkih indijanskih plemena.

Comments are closed.