Siječanjska besparica

Siječanj je mjesec kada puno kućanstva prolazi kroz financijske izazove. Nakon blagdanskog razdoblja darivanja i trošenja, većina se suočava s praznim novčanikom i teškoćama podmirivanja obaveza. Vrijeme između praznika i prve plaće može biti teško za puno obitelji i pojedince. S ovom situacijom ljudi se nose na različite načine.

Neki se odlučuju za smanjenje troškova i izradu proračuna financija, što znači da analiziraju prihode i rashode kako bi dobili jasnu sliku o tome koliko novca imaju na raspolaganju, drugi se suzdržavaju od kupovine ili pronalaze jeftiniju alternativu, neki se oslanjaju na kreditne kartice. Siječanjska besparica može imati negativan utjecaj na mentalno zdravlje.

Stres zbog financijskih problema uzrokuje anksioznost, depresiju ili druge zdravstvene tegobe. Pomoć u obliku socijalnih programa ili subvencija koristi onima koji se nalaze u teškoj situaciji.Siječanjska besparica je realnost s kojom se susrećemo svake godine. No uz disciplinu, planiranje i prilagodbu moguće je prebroditi teški period.

Važno je biti svjestan svojih mogućnosti.

Ukupno otvaranja 58