Press "Enter" to skip to content

Novi pokušaj švercanja duhana: Policija uhvatila dva muškarca sa 270 kilograma duhana​

Provedeno krim istraživanje nad 29-godišnjakom i 26-godišnjakom koje su zaustavili u automobilu u kojem je bilo gotovo 270 kilograma rezanog duhana na kojem nisu bile nadzorne markice Ministarsva financija. 

U ponedjeljak je oko 16 sati zaustavljen automobil šibenskih registracija kojim je upravljao 26-godišnjak, a na suvozačevom mjestu bio je 29-godišnjak. Kretali su se po autocesti A1 u smjeru Splita, a uhvatili su ih gospićki policajci kod čvora Sveti Rok.

Policajci su u automobilu pronašli više vreća sitno rezanog duhana koji je bio pakiran u 14 PVC vreća. Tijekom istrage saznali su da je duhan kupio 29-godišnjak u Zagrebu.

S obzirom da na duhanu nisu bile nadzorne markice Ministarstva financija, policija je zapljenila duhan i podnijet će kaznenu prijavu protiv 29-godišnjaka.

Carinski i lokalni policajci u konstantnoj su borbi protiv krijumčarenja robe, veliki postotak krijumčarenja odnosi se upravo na duhanske proizvode. Na najvećem udaru krijumčarenja je granica Hrvatske i BiH. Za bolji uvid u problem krijumčarenja izdvaja se nedavni primjer kada su carinski upravnici zaplijenili više od 

0
komada skrivenih cigareta.​

Comments are closed.