Press "Enter" to skip to content

Elon Musk proglašen osobom godine 2021. po Timesu

Elon Reeve Musk jedan od najutjecajnijih ljudi današnjice proglašen je osobom godine 2021. po Timesu. Ovaj južnoafrički izumitelj, inženjer i poduzetnik čovjek je iza mnogih velikih događaja koji su se dogodili proteklih godina.

Steve Jurventson https://www.flickr.com/photos/jurvetson/33486317444

Ovo je čovjek koji teži spasiti naš planet i stvoriti nam novi u kojem ćemo ga nastaniti: klaun, genij, gospodar rubova, vizionar, industrijalac, showman, cad; ludi hibrid Thomasa Edisona, PT Barnuma, Andrewa Carnegieja i Watchmen’s Doctor Manhattana , zamišljeni, plavoputi čovjek-bog koji izmišlja električne automobile i seli se na Mars.

Times

Da ne kažemo da njegov genij nije bez greške. Njegove tvrtke suočene su s mnogim optužbama vezane za loše radne uvjete i u nekim slučajevima seksualno uznemiravanje. Nadalje, u listopadu je savezna porota SAD-a naložila Tesli da plati 137 milijuna dolara afroameričkom zaposleniku koji je optužio proizvođača automobila da ignorira rasno zlostavljanje.

Također, od nedavno federalci istražuju njegov Teslin autopilot, jer je optužen da je izazvao prometnu nezgodu koja je rezultirala ozljedama, a u nekim slučajevima i smrću.

Elon Musk je vrlo aktivan na društvenim mrežama pogotovo na Twitteru i bilo je slučajeva da je jedan njegov tweet mogao izazvati kaos na tržištu dionica. Primjer toga je u siječnju 2021. godine kada se dogodio porast dionica GameStop-a jer je tvitao “Gamestonk!!” i postavio poveznicu na WallStreetBets Reddit nit.

Osim toga, Musk je u ožujku tvitao “Sada možete kupiti Teslu s Bitcoinom” samo da bi povukao svoje riječi u svibnju rekavši kako Tesla više neće prihvaćati bitcoin kao oblik plaćanja zbog zabrinutosti za okoliš zbog njegove velike potrošnje energije. Zbog toga je cijena bitcoina pala oko 15 posto. Brojni investitori se brinu kako Musk utječe na tržište te komentiraju kako ovaj novi brend karizmatičnog vođe sada ima javnu platformu i nije ograničen samo na salu za sastanke.

Comments are closed.