Press "Enter" to skip to content

Evo kojih 24 kandidata će se natjecati na Dori 2024. uz Let 3

Natječaj za Doru bio je otvoren od 15. rujna do 30. studenog, a samo 15 dana nakon završetka prijava, HRT je službeno objavio popis natjecatelja. Ovo su kandidati koji će se natjecati za odlazak na Euroviziju sljedeće godine u Malmö.

Dora, odnosno, Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, ime je dobila po Dori Pejačević, hrvatskoj skladateljici. Održava se u veljači ili ožujku u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Natječaj za Doru 2024. zatvoren je 30. studenog. HRT je unatoč velikom interesu i broju prijava odabrao 24 finalna kandidata koji će se natjecati za odlazak u Malmö, gdje će se i održati Eurovizija.

Jedno od najvećih iznenađenja bila je prijava prošlogodišnjih pobjednika Dore, Let 3 grupe. Nakon prošlogodišnjeg 13. mjesta na Euroviziji sa pjesmom „Mama ŠČ“, ove će se godine na Dori pokušati izboriti sa pjesmom „Babaroga“.

Za Malmö natjecat će se sveukupno 24 kandidata, a HRT je odabrao i 4 zamjene. Alen Đuras, bivši natjecatelj „The Voicea“ i mentor u showu „Zvijezde pjevaju“ natječe se sa pjesmom „A Tamburitza Lullaby“. Alenu ovo nije prvi nastup na Euroviziji jer je pratio Jacquesa Houdeka na Euroviziju 2017. Noelle je novije ime na domaćoj glazbenoj sceni, a na Doru ide s pjesmom „Baby Baby“. Boris Štok već je bio na Dori, a pjesma sa kojom se predstavlja ovaj put je „Can We talk“. Natalie Balmix natjecala se prošle godine u srpskom „IDJShow“-u, a na Doru ide s pjesmom „Dijamanti“. Pavel, hrvatski rock band, nastupa s pjesmom „Do mjeseca“. Marcela se predstavlja s pjesmom „Gasoline“, Erna s „How do you love“, a Barbara Munjas pjevat će „Nepobjediva“.

youtube.com

Vinko, kao pobjednik showa „The voice“, na Doru ide s pjesmom „Lying Eyes“, a Stefany Žužić koja je također bila natjecatelj „The voice“-a pjevat će „Sretnih dana dat’ će Bog“. Lana Mandarić natjecala se u „SuperStaru“, na Dori se predstavlja s pjesmom „More“, dok se Misha natječe s „One Day“. James Night, glazbenik koji se proslavio pjevajući prevedene pjesme, na Dori nastupa s pjesmom „Nebo plače“, a Lara Demarin, također novo lice na sceni, pjevat će „Ne vjerujem ti“. Saša Lozar nastupa s „Ne plačem zbog nje“, ET s pjesmom „Pamtenom dosta“, a Lu Dedić s „Plavi leptir“. Svoju sreću iskušat će ponovo Damir Kedžo s pjesmom „Voljena ženo“, Vatra nastupa s „Slatke suze, gorka ljubav“, a međimurka Zsa Zsa pjevat će „Probudi usne moje“. Preostala tri natjecatelja su The Splitters s pjesmom „Od kad te sanjam“, Eugen će pjevati „Tišine“, a Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin će izvesti pjesmu „Vodu piti trizan biti“.

Ovogodišnji interes za Doru bio je velik, kandidati su odabrani i zasigurno će biti zanimljivo pratiti natjecanje sljedeće godine. Iako još nije poznato gdje će se Dora točno održavati, zasigurno ćemo uživati u nekoliko uzbudljivih večeri punih kvalitetnih pjesama i izvođača.

Comments are closed.