Press "Enter" to skip to content

Ferdinand knedle – jesu li opravdano popularne?

ferdinand knedle
Foto: Paola Obad

Ferdinand knedle prvi je brend na svijetu koji je specijaliziran za proizvodnju i pripremu svježih knedli. Prvi lokal otvorili su 2016. u Beogradu, a od 2022. godine ove popularne knedle mogu se kušati i u centru Zagreba, u Radićevoj 23. Prijateljica i ja nedavno smo posjetile ovaj  lokal, a kakvi su naši dojmovi možete pročitati u nastavku.

ferdinand knedle
Foto: Paola Obad

Lokal funkcionira na principu samoposluge, pa smo po dolasku odmah otišle do šanka kako bismo naručile. Dočekao nas je ne baš ljubazan i vidno neraspoložen konobar. Osim neljubaznog osoblja, neugodno nas je iznenadio i prostor. Jako je malen i skučen, unutra su svega 4 stola. Kako smo mi došle u subotu poslijepodne, svi stolovi su već bili zauzeti pa smo morale sjesti na vanjsku terasu. Za vrijeme toplijih i sunčanijih dana to i ne bi bio problem, ali zimi je situacija nešto drukčija.

Što se tiče knedli, u ponudi imaju 14 slatkih, a ako baš i niste ljubitelji slatkog, tu su i tri slane kombinacije. Cijene se kreću od 2,20 eura za tradicionalnu knedlu s punjenjem od šljive, do 2,90 koliko košta knedla s punjenjem od belgijske čokolade. Sve knedle izgledaju stvarno primamljivo, a ponuda je raznovrsna pa će sigurno svatko pronaći nešto za sebe. Mi smo se odlučile na dva okusa – nutellu i pistaciju. Nutella je klasika, točno ono što smo i očekivale, ali knedla od pistacije više nas je nego pozitivno iznenadila. Kombinacija slatke paste od pistacije i badema savršeno se uklopila s kiselkastom malinom, a i tijesto je bilo ukusno.

ferdinand knedle
Foto: Paola Obad

Iako se nismo u potpunosti razočarale, očekivanja su nam bila nešto viša. Ako vam se jede nešto tradicionalno s daškom modernog, onda definitivno vrijedi isprobati, ali možda bi bilo najbolje da ih naručite preko dostave.

Ukus: 4.5/5, ukupni dojam: 3/5

Comments are closed.