Press "Enter" to skip to content

Filipinka Chriztel prvi put u povijesti Supertalenta osvojila zlatni gumb publike

FOTO: Nova TV

Chriztel Renae Aceveda dvanaestogodišnja je djevojčica s Filipina koja već nekoliko godina živi u Svetom Martinu na Muri u Međimurju. U Supertalent prijavili su je roditelji zbog njezine velike ljubavi prema pjevanju i međimurskoj kulturi. Obožava oblačiti međimursku narodnu nošnju pa je tako odjevena izašla pred žiri Supertalenta. Svojom točkom predstavila je međimursku popevku „Dej mi, Bože, joči sokolove“.

Međimurske pjesme sam prvi put čula na satu glazbenog i odmah mi se svidjela njihova melodija. Onda sam profesorici hrvatskog otpjevala pjesmu i ona se iznenadila. Drago mi je kad vidim da se ljudima sviđa kako ja pjevam“, govori Chriztel.

https://www.youtube.com/watch?v=vYKasNQNK4U

Publika uzela stvar u svoje ruke

Nakon što je Chriztel žiri i publiku ostavila bez riječi, članica žirija Martina Tomčić požalila je što je žiri već odabrao svoje “zlatne” kandidate. U tom trenutku publika je reagirala i odlučila ispisati povijesni trenutak u Supertalentu – zauzeti se za djevojčicu i pritisnuti zlatni gumb koji Chriztel vodi direktno u polufinale. Međimurska Filipinka tako je postala prva natjecateljica Supertalenta koja je osvojila zlatni gumb publike. Kako zbog potrošenih zlatnih gumbova više nije bilo konfeta, voditelji Igor Mešin i Frano Ridjan djevojčicu su iznenadili kutijom konfeta koje su bacali kako bi dočarali njezin zlatni gumb. Nakon povijesnog trenutka bilo je suza na pozornici, u publici i backstageu jer ovo je trenutak koji se nikad prije nije dogodio u Supertalentu, piše Nova TV.

Pjevanje joj nije strano

U pjevanju uživa od malena, a otkriva kako joj je neuobičajeno što su u Hrvatskoj večeri tihe i mirne dok se na Filipinima večeri provode uz karaoke i ples. Osim što pjeva, Chriztel svira gitaru, klavir i usnu harmoniku. Prvi nastup u Hrvatskoj imala je još 2021. godine, a od tada ne prestaje primati pohvale. Krajem svibnja 2021. bila je gošća Lidije Bajuk na njenom koncertu, a već je uspoređuju s Tetom Lizom, pjevačicom međimurskih narodnih pjesama. U kolovozu je pobijedila na Međimurskom festivalu sa svojom prvom autorskom pjesmom „Ako mi te uzmu“. U kolovozu ove godine s pjesmom „Reflection“ odnijela je pobjedu i na dječjem festivalu „Prvi glas Zagorja“.

„Obožavam pjevati i pjevam sve – od modernih pjesama na engleskom jeziku do ovih tradicionalnih koje su ipak nešto posebno“, priznala je Chriztel.

Velika podrška joj je obitelj koja je ponosna na nju, ali i prijatelji koji su joj također velika podrška. U Međimurju su veoma sretni zbog njezina plasmana u polufinale.

Comments are closed.