Press "Enter" to skip to content

Film koji je zaludio regiju: “Južni Vjetar-Ubrzanje” stigao u kina

U utorak 09. studenoga održana je premijera filma Južni vjetar- Ubrzanje. Radi se o dugo iščekivanom nastavku srbijanskog hita koji je u susjednoj državi oborio rekord sa 117 tisuća gledatelja u prvom vikendu. Nakon što je prvi dio stigao u hrvatska kina prije tri godine, publika je jedva dočekala datum prikazivanja nastavka. Kinoulaznice rasprodane su u rekordnom roku, a ponajviše jer je na premijeri gostovao veliki dio ekipe filma, na čelu s Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem.

CineStar je osim u svih 13 dvorana CineStar Zagreb kina u Branimir centru paralelno organizirao premijeru u CineStar Arena IMAX-u. Publici se prije početka projekcije filma naklonila filmska ekipa gdje su neki obožavatelji uspjeli ovjekovječiti taj trenutak i sa fotografijom. “Hvala Zagrebe, očekivali smo da ćete nas lijepo ugostiti, ali ovome se stvarno nismo nadali. Hvala mnogobrojnoj publici koja nas je dočekala na premijeri. Uživajte u filmu. U jednoj riječi – ovaj film je ubrzanje u svakom smislu. Jedva čekam da se opet sretnemo” – izjavio je Miloš Biković za Večernji list.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Što se tiče samog filma, radnja se odmaknula samo od beogradskih ulica pa je tako dio sniman i u Hrvatskoj. Sniman je u Kastvu te obiluje brojnim spektakularnim akcijskim scenama. Maraš je stekao veću moć i postaje nedodirljiv s obzirom da je pod zaštitom same države. Kako bi ozakonio posao, novac ulaže u legalne poslove. No, ništa ne ide po planu tako da je prisiljen ponovno se vratiti na ulicu.

„Htjela bih reći kako sam malo bila nezadovoljna organizacijom samog kina s obzirom da nam nitko od zaposlenika nije znao reći kada će doći glumci te smo čekali 40 minuta da film počne. Mislim da nitko nije očekivao ljudi u tolikom broju. No, što se tiče samog filma, bio je zanimljiv i napet.“- rekla je jedna obožavateljica.

Foto: Promo

Na crvenom tepihu osim filmske ekipe pojavili su se i brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske. Među njima našla se pjevačica Nina Badrić te dizajnerice Aleksandra Dojčinović i Matija Vuica, glumac Amar Bukvić, Hiljson Mandela te mnogi drugi.

Ulaznicu za film potražite na blagajni najbližeg CineStar kina ili online na: https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/juzni-vjetar-ubrzanje/7772.

Comments are closed.