Press "Enter" to skip to content

Film zbog kojeg ćete zastati i zapitati se jeli tvoj život uistinu tvoj?

Nagrađivana drama "Mare" napokon dolazi u naša kina

Film “Mare” hrvatsko-švicarske redateljice Andree Štake, biografska je drama koja govori o roditeljima koji odrastaju zajedno  sa svojom djecom i koja propituje svakodnevne međuljudske odnose s najbližima. Glavna junakinja Mare nalazi se u iskušenju, nakon slučajnog susreta sa strancem, da promijeni svoj svakodnevni život koji ju neispunjuje.

Premijera filma održati će se u Konavlima i Dubrovniku 2. i 3. listopada te u Zadru i Zagrebu 11. i 13. listopada, a potom će film postati dostupan i u kinima u ostatku Hrvatske.

Inspiraciju za film Andrea Štake je pronašla u vlastitoj obitelji te u podneblju u kojem je odrasla, a i u kojem je drama snimana – Konavlima. Čak i djeca junakinje Mare te kuća u kojoj se odvija radnja pripadaju Štakinoj rođakinji.

Lik Mare tumači glumica Marija Škaričić za koju je uloga ciljano i pisana. Za ulogu Mare Škaričić je na Sarajevo film festivalu dobila nagradu Srce Sarajeva za najbolju žensku ulogu. Filmskoj postavi su se pridružili i Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz.                         

Comments are closed.