Press "Enter" to skip to content

Filmski kut: Wonder Woman 1984

Za sve ljubitelje super herojskih filmova napravili smo recenziju novog filma Wonder Woman 1984. Je li vrijedan odlaska u kino?

Movie review: “Wonder Woman 1984” still the best DC has to offer
Izvor: lantern.com

Wonder Woman 1984 drugi akcijski film u franšizi Wonder Woman filmova smjestio je svoju radnju unutar osamdesetih godina prošlog stoljeća. Film je stigao u kina u prosincu i dio je DC svijeta super heroja uz poznata imena poput Batmana, Supermana, Flasha, Jokera, Harley Quinn i dr. Tko nije pogledao film ne preporučujemo nastavak čitanja zbog prepričavanja radnje filma.

Glavni lik je Diane Prince (Gal Gadot), amazonkinja sa super moćima spašava unesrećene ljude i pomaže spasiti svijet, što je i napravila u novom filmu. Nakon prvog filma smještenog u doba prvog svjetskog rata skačemo u 1984. godinu. Diane sada radi kao antropologinja i arheologinja u muzeju. U muzej dolazi velika količina ukradenih arheoloških ostataka na analizu. Barbara (Kristen Wiig) i Diane pronalaze čudnovatu skulpturu kojoj ne mogu odrediti vrijednost i odbacuju to kao običan kamen. Uspostavi se da kamen ima posebnu moć, dok ga držite ispuni vam se želja, ali cijena želje je da izgubite ono što vam najviše znači. Nesvjesno Barbara zaželi da postane lijepa i snažna kao Diane, dok Diane također nesvjesno zaželi da se vrati njezina jedina ljubav Steve (Chris Pine). U radnju filma uključuje se neuspješni poslovni čovjek Maxwell Lord (Pedro Pascal), koji zna moći kamena i prevarom ga uzima iz muzeja. Njegova želja je da postane sam kamen i ostvaraju želje svima što uzrokuje katastrofalne posljedice po svijet. Diane je izgubila svoju snagu jer se u život vratio Steve, ali je shvatila da se mora odreći svoje želje kako bi mogla spasiti svijet. I Wonder Woman opet svojom nesebičnošću i snagom boreći se protiv Maxwella i Barbare, koja je zbog gubitka dobrote se stala na lošu stranu, spasi svijet od kompletnog uništenja.

Wonder Woman 1984 Diana and Steve Dynamic Gets Flipped – /Film
Diane & Steve Izvor: slashfilm.com

Wonder Woman 1984. preporučujemo svih ljubiteljima akcijskih filmova zbog kvalitetne radnje, zanimljive radnje, dobro osmišljenih loših likova i mode iz osamdesetih godina koje će neke ostaviti nostalgičnim, a mlade željom da su mogli osjetiti ludilo osamdesetih. Prava čar ovog filma potječe iz značenja da ženski super heroj ima svoj film. Kao djeca odrasli smo u mnoštvu muškarac koji spašavaju svijet, a sada u 21. stoljeću napokon vidimo porast ženskih herojskih likova. Diane je primjer žene koja dobrotu stavlja na prvo mjesto, borba protiv loših ljudi joj teče u krvi i isto vrijeme može biti lijepa, pametna, dobra i snažna. Danas uz ostale ženske likove, koji rijetko dobe svoj film i uspon u Hollywoodu primjer je mladim djevojkama kako i one mogu spašavati svijet. Dok su dječaci godinama imali Batmana ili Supermana napokon djevojčice imaju lik kojeg mogu voljeti, diviti mu se i htjeti da jednog dana budu kao Diane.

Kvalitetu ovog filma prepoznajemo po odabiru antagonista. U ovom slučaju zlikovac nije čudovište ili svemirac, već je čovjek, čovjek vođen svojim nezasitnim željama. Maxwell se htio obogatiti pod svaku cijenu i postati najbogatiji čovjek na svijetu, ali je izgubio svoje zdravlje i svog sina. Barbara je postala lijepa i snažna, ali sebična i zla. Ponekad za kraj svijeta samo je potrebna ljudska sebičnost, ali Wonder Woman iz Maxwella uspije izvući tračak dobrote kako bi spasila svijet i nagovorila sve ljude svijeta da se odreknu svojih želja. Diane opet uspijeva pokazati svoju snagu i vrača svijet u normalu.

How Wonder Woman 1984 Treats Its Villains Sets the Movie Apart | Den of Geek
Barbara Minerva (Kristen Wiig) i Maxwell Lord (Pedro Pascal) Izvor: denofgeek.com

Najavljen je Wonder Woman 3 i očekujemo povratak Diane u sljedećem Justice League koji izlazi ove godine u ožujku. Ako još niste sigurni trebate li pogledati ovaj film, pogledajte trailer.

Comments are closed.