Press "Enter" to skip to content

Francis Ngannou obranio titulu najboljeg teškaša na svijetu

U noći sa subote na nedjelju održan je UFC 270 u Anaheimu ( Kalifornija). U glavnoj borbi večeri kamerunski borac Francis Ngannou obranio je pojas protiv francuskog teškaša Cyrila Ganea. Borba je trajala svih pet rundi, a Ngannou je pobjedu odnio jednoglasnom odlukom sudaca te nanio prvi poraz u karijeri Ganeu.

Foto: Chris Unger

Očekivao se brzi prekid borbe, no oba borca su ušla u taktičko nadmudrivanje. U toj šahovskoj bitci prve runde Francuz se bolje snašao. Držao je distancu te preciznim udarcima pogađao Ngannoua. U tom trenutku je borba bila nalik prvoj borbi Stipe Miočića s Ngannoum. Miočić je tad također neutralizirao Ngannoua vještim držanjem distance, no prvenstveno hrvanjem.

Ipak, u ovoj borbi je Ngannou pokazao kako je dostojan prvak te je od treće runde kontrolirao borbu. Oslanjao se na hrvanje te je nekoliko puta rušio Francuza. Gane je pokušao agresivnijim napadima vratiti borbu u svoje ruke, no Ngannou ga je neutralizirao hrvanjem. Ovo je prva obrana naslova za Ngannoua, a ujedno i prva pobjeda odlukom sudaca.

Podsjetimo se, Francis Ngannou je titulu osvojio nokautirajući Stipu Miočića u njihovom revanšu 2018.

Comments are closed.