Press "Enter" to skip to content

Fresh and Fit podcast šire seksizam i mizogeniju na internetu?

Fresh and Fit podcast postala je internetska senzacija znog njihovog sadržaja u kojem omalovažavaju žene. Njihova otvorena diskriminacija je u zadnje vrijeme postala jedna od glavnih tema na internetu pogotovo TikToku i Instagramu.

Domaćini Walter Weekes i Myron Gaines započeli su podcast Fresh and Fit sredinom 2020. godine i njihov sadržaj je opisan kao:

Podcast Fresh & Fit spaja modu s fitnesom, kao i svježe sadržaje iz pop kulture i sporta. Oni ističu pojedince u areni fitnesa, dajući vam najbolje od onoga što je svježe u fitnessu i odjeći.

Listen Notes

Myron Gaines je svoj podcast označio kao “#1 muški podcast na svijetu”, a općenito je podcast ispunjen različitim gostima kao što su Instagram modeli, reperi, pa čak i ponekad slavne osobe.

Domaćini često izbijaju rasističke i seksističke šale na račun žena i promiču diskriminaciju žena, kao što možemo vidjeti na njihovom Twitter i Instagram profilu, ali i poslušati na njihovom podcastu.

Nedavno su na svoj podcast pozvali Brittany Renner, poznati američki fitness model. Poznata je kao slavna osoba na društvenim mrežama, posebno na Instagramu. Manekenka ima veliki broj obožavatelja zbog svog prekrasnog izgleda i karizmatične osobnosti. Domaćini Fresh and Fita su prije dolaska modela komentirati da ne znaju tko je ona i zašto dolazi, iako su oni bili ti koji su željeli da ona dođe.

Brittany Renner je komentirala njihovu dvoličnost i neljubaznost prema njoj, ali i drugim ženama, što je kasnije bilo objavljeno u kratkom videu.

Fresh and Fit podcast koji se u početku bavio pretežno temom fitnesa, danas ne zaobilaze kontroverze. Je li to zato što provokativan sadržaj u današnje vrijeme prolazi bolje od nekih mekših vijesti ili su domaćini zaista uvjereni da su u pravu, vidjet ćemo samo s vremenom.

Comments are closed.