Press "Enter" to skip to content

FTB Nutrition – prvi zdravi “fast food” u Hrvatskoj

ftbnutrition.hr
ftbnutrition.hr

Relativno nova tvrtka na hrvatskom tržištu “Feed The Beast Nutrition” bavi se pripremom i dostavom zdravih i nutritivno bogatih obroka. Glavna prednost tvrtke je što koristi organski uzgojene namirnice te način pripreme koji osigurava kvalitetu i svježinu hrane nakon njenog podgrijavanja.

Njihov cilj je podići svijest da hrana nije samo fiziološka potreba kojom se zadovoljava osjećaj gladi već da kroz konzumaciju moramo zadovoljiti i energetske potrebe vlastitog tijela. Zbog toga su svi njihovi obroci izbalansirani te sadrže visoki udio proteina i vlakana, a istodobno su pogodni za brzu konzumaciju jer su već unaprijed termički obrađeni.

Dominik Delić je sa svojih nekoliko prijatelja otvorio poduzeće kako bi olakšao svakodnevicu ljudima koji nemaju vremena ili jednostavno ne žele, odnosno ne znaju kuhati, a žele se hraniti kvalitetno i zdravo. Tvrtka je krenula s poslovanjem prije nešto manje od dvije godine te za sada dostavlja na području cijele Hrvatske, a uskoro se planira proširiti i na susjedne države. U prosjeku tjedno prodaju između 1200 i 1500 obroka te surađuju i s nekoliko uspješnih hrvatskih kompanija među kojima se nalazi i Rimac Automobili.

˝Današnjica je, kao što svi znamo, vrlo užurbana i tu naša priča dolazi do izražaja. U svega dvije minute na stolu imate topli obrok koji je nutricionistički optimiziran i kvalitetan. Svi makronutrijenti prisutni u obroku ispisani su na deklaraciji, tako da našim korisnicima ništa ne može promaknuti.˝ – istaknuo je Delić za Lidermedia.hr

Proces pripreme

FTB Nutrition u vlastitom, trenutno najmodernijem pogonu na tržištu, samostalno obrađuju svježe i domaće namirnice koje do njih stižu s lokalnih OPG-ova. Termička obrada svih namirnica odvija se u konvekcijskim pećnicama koje rade na paru i topli zrak, tako da se u pripremi ne moraju koristiti štetni aditivi ili ulja. Nakon termičke obrade, proizvodi se stavljaju u šoker ili blast chiller koji naglo spušta temperaturu i samim time onemogućava razvoj bakterija, koje se obično oslobađaju pri hlađenju prirodnim putem. Pri slaganju obroka, sve se namirnice važu i kombiniraju u skladu s nutritivnim vrijednostima, a osim klasičnih obroka, FTB Nutrition nudi i tzv. keto obroke s manje kalorija, a više proteina.

U njihovoj ponudi mogu se naći file grgeča, losos, tofu, juneće okruglice, puretina i brojne druge namirnice u raznoraznim kombinacijama, a također nude i tri vrste deserta; FTB granole, proteinski brownie i njihove kuglice. Osim pojedinačnih obroka, na svojoj web stranici Gotova jela – FTB Nutrition nude i posebne pakete koji sadrže dovoljan broj obroka za tjedan dana.

Iako je tvrtka relativno nova na hrvatskom tržištu, brojni treneri i fitness influenceri prepoznali su kvalitetu njihove usluge.

Comments are closed.