Press "Enter" to skip to content

Girona je nakon senzacionalne pobjede protiv Barcelone na prvom mjestu španjolske lige

Girona je u nedjelju 10. prosinca 2023. porazila Barcelonu 2:4 u gostima zahvaljujući pogodcima Dovbyka, Gutierreza, Fernandeza i Stuania te se ponovno uzdigla na sam vrh ljestvice španjolske La Lige.

Ova sezona La Lige, koja joj je tek četvrta u povijesti, zasad je senzacionalna za Gironu, zato što je prva u kojoj je uspjela zauzeti prvo mjesto na ljestvici. Pobjeda protiv Barcelone u nedjelju joj je bila prva pobjeda ikad protiv tog kluba te zahvaljujući njoj, Girona sad ima i najveći osvojeni broj bodova nego bilo koji drugi klub u najvećih pet europskih liga. Uz sve to, ova momčad zasad ima samo jedan poraz ove sezone.

Svakako se može reći da ulogu u ovakvim rezultatima, osim naravno dovođenja novih igrača i dobre igre momčadi općenito, imaju i djelomični vlasnici Girone City Football Group, koji su preuzeli dio vlasništva kluba 2017. te koji su također vlasnici Manchester Cityja. U slučaju da se Girona kvalificira za sljedeću sezonu Lige prvaka, UEFA ima pravilo kojim sprečava da dva kluba koji imaju iste većinske vlasnike igraju u istom natjecanju, ali na svu sreću, City Football Group nije većinski vlasnik Girone, stoga ne bi trebalo doći do problema.

Sve u svemu, ako Girona nastavi s ovakvom igrom, ne samo da će najvjerojatnije izboriti plasman u Ligu prvaka, već će i postati ozbiljnim kandidatom za osvajanje La Lige, te ako ju osvoji, zasigurno će iznenaditi cijeli nogometni svijet slično kako je to napravio i Leicester City 2016.

Comments are closed.