Press "Enter" to skip to content

“Godine su samo broj”: Ronnie O’Sullivan osvaja svoju 40. titulu i ponovno ruši rekorde

Prije dva dana najpoznatiji igrač snookera Ronnie O’Sullivan osvojio je prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, kada je u finalu svladao Kineza Ding Junhuija s rezultatom 10-7. Sjajno je otvorio meč s 3-0 čime je u startu definirao ishod finala. Uz titulu pripala mu je i novčana nagrada od 250 000 funti.

Ronnie “Raketa” iskazao je poštovanje suparniku govoreći: “Ding je tokom cijelog tjedna bio odličan. Najbolje kontrolira bijelu kuglu, poput kompjutora je. Radi se o dobrom čovjeku, njegovi roditelji su divni ljudi i radi se o jednoj fenomenalnoj obitelji. Bila mi je čast igrati s njim u finalu.”

47-godišnjak drži rekorde u osvojenim svjetskim prvenstvima sa 7 titula i jednakim brojem osvojenih Masters turnira. Svoju karijeru obogatio je s 22 trostruke krune što dosad nikome nije uspjelo. Uz to što je najbolji igrač svih vremena, ujedno je i najmlađi i najstariji osvajač (ovom titulom) prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva. Najmlađi osvajač postao je 1993. godine kada je u finalu, sa samo 18 godina, svladao Stephena Hendryja.

Pogledajte video: https://youtu.be/0bjO0NcRSQU?si=MIk1nO5f4gXT7ogH

O’Sullivan na prvom mjestu svjetskog poretka u snookeru

Comments are closed.