Press "Enter" to skip to content

Goran Bogdan u utrci za najboljeg europskog glumca

Za naslovnu ulogu u filmu “Otac” redatelja Srđana Golubovića, Goran Bogdan nominiran je za najboljeg europskog glumca po izboru članova Europske filmske akademije. Bogdan je tako postao prvi glumac iz Hrvatske nominiran za nagradu u toj kategoriji, a sam film ušao je u krug izbora za europski Oscar.

 

 

“Velika mi je čast i neizmjerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Sretan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi” izjavio je Goran Bogdan povodom nominacije. Na pitanje odnosa s redateljem Srđanom Golubovićem, rekao je kako ga od samog početka ispunjava zajednička plovidba temama očinstva i borbe čovjeka za pronalaženje svijeta u koji ne pripada.

Radnja filma Otac temelji se na stvarnom događaju, a slijedi priču o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu, gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru.

“U ovo doba gdje smo svi pomalo Otac nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme. Iz dubine srca sam zahvalan” zaključio je Bogdan.

Nominacije su objavljene na online konferenciji u sklopu filmskog festivala u Sevilli, dok će dobitnici Europskih filmskih nagrada biti objavljeni 12.prosinca, na virtualnoj dodjeli u Berlinu.

Comments are closed.