Press "Enter" to skip to content

Gordan Lauc odlazi iz Znanstvenog savjeta vlade?

Vili Beroš

Vili Beroš na današnjoj je presici za medije najavio kako je moguće da Gordan Lauc više neće biti dio Znanstvenog savjeta Vlade RH. Ovakvom razvoju događaja prethodila je današnja objava Gordana Lauca na njegovom Facebook profilu. On u objavi poziva na mirne prosvjede protiv obaveznih covid potvrda, a vladajuće optužuje da “glume Tita” i propisuju kako građani trebaju čuvati svoje zdravlje.

“Branio sam njegovo pravo na vlastito mišljenje”

Beroš kaže kako je do sada branio Laucovo pravo na iznošenje vlastitog mišljenja iako se s njim nije slagao, a kaže kako to sada više neće raditi jer Laucovo djelovanje smatra obmanjivanjem javnosti.

“Na ovaj način zbunjuje dodatno javnost i dovodi u pitanje znanstvene činjenice koje vrijede u čitavom svijetu i Europi. Moramo biti svjesni svoje odgovornosti i za javno iznesenu riječ”

Vili Beroš

Još nije sigurno hoće li Lauc zaista dobiti zahvalu za svoje dosadašnje djelovanje u Znanstvenom savjetu, ali Beroš navodi kako je već pričao s premijerom Andrejem Plenkovićem koji se slaže kako bi se Lausu trebalo zahvaliti, a njegovo mišljenje vjerojatno će podržati i Vlada.

Lauc nije jedini?

Podsjetimo, Lauc nije jedini koji se otvoreno protivi uvođenju obaveznih potvrda, kritikama novim mjerama pridružile su se i neke oporbene stranke. Mostov čelnik Božo Petrov najavio je kako će Most pokreuiti inicijativu za raspisivanje referenduma protiv obaveznih covid potvrda u državnim i javnim institucijama. Dodao je kako ove odluke krše ustavna prava, a stožer je nazvao parapolitičkim tijelom.

Cijelu izjavu Vilija Beroša pogledajte na linku:

izvor: Vlada RH, tportal

Comments are closed.