Press "Enter" to skip to content

Grill Capuciner – restoran u centru Zagreba s odličnim omjerom cijene i kvalitete

Foto: Paola Obad

Nedavno sam bila u potrazi za dobrim a pristupačnim restoranom u Zagrebu. U jednoj Facebook grupi naišla sam na dosta preporuka za restoran Capuciner, stoga je odabir pao upravo na njega. 

Restoran Capuciner nalazi se u samom centru Zagreba, na adresi Kaptol 6. Restoran zapravo ima dva dijela – jedan je pizzeria i spaghetteria, a drugi, kojeg smo mi posjetili,  usmjeren je na mesna jela. Iako nosi naziv Capuciner grill, na meniju imaju i dosta drugih jela kao što su wok, tortilje, rižoti, ali i razne salate.

Kada smo došli, restoran je bio poluprazan, ali većina mjesta bila je rezervirana i restoran se vrlo brzo napunio, pa imajte to na umu ako planirate ići. Konobar koji nas je posluživao bio je ljubazan i nasmijan, a pomogao nam je i pri odabiru jela.

Predjelo

Cijene predjela kreću se već od 5,5€ za razne vrste brusketa, dok su morska i mesna predjela nešto skuplja. Mi smo se odlučili uzeti bruskete Capuciner s gljivama, kozicama i sušenim rajčicama, te platu s plodovima mora – kozicama, inćunima, sardinama i hobotnicom. Oba jela bila su stvarno ukusna, ali plati je nedostajalo soli i neki komadi hobotnice bili su prekuhani.

Foto: Paola Obad

Glavno jelo

Kada su na stol stigla glavna jela, iznenadili smo se veličinom porcija koje su bile stvarno velike. Kako je ponuda stvarno raznovrsna, mi smo se odlučili isprobati od svega po nešto. Isprobali smo crni rižoto s morskim plodovima (13€), bečki odrezak s pomfrijem (12€), te pačja prsa uz dodatak džema od naranče i domaćeg krumpira (18€). Kod glavnih jela stvarno nismo imali zamjerki. Riža je bila savršeno kuhana, pačja prsa nisu bila suha što često zna biti slučaj i odlično su se slagala uz džem od naranče, a bečki odrezak također je bio sočan i nimalo žilav.

Desert

Od deserta smo isprobali samo kolač kuće, a to je bila torta od kestena i ruma s čokoladnim biskvitom koja je također bila izvrsna, a za nju smo izdvojili 4,90€.

Foto: Paola Obad

Restoran je zaista opravdao sve preporuke i naša očekivanja. Svakako se isplati otići jer je omjer cijene i kvalitete hrane te veličine porcija koje dobijete stvarno odličan

Ovdje možete pogledati cjenik i saznati više informacija o restoranu.

Hrana:

Sveukupni dojam: 

Comments are closed.